وصفة مختارة:فراخ فيليه بالصويا صوص والفلفل الملون مع الأرز الأصفر ( طبخه ال10 دقائق ) - منتديات عالم حواء

السعودية - الشرقيه
توفير منتجات إيكيا
اللي حابه اوفر لها اغراض من إيكيا وبعموله رمزيه تتواصل معي على البن
              

السعودية - الشرقيه
توفير منتجات إيكيا
اللي حابه اوفر لها اغراض من إيكيا وبعموله رمزيه تتواصل معي على البن
قديم 26-08-1428 هـ, 10:30 مساءً   #1
tasape7

محررة فضية
 
الصورة الرمزية tasape7
 
تاريخ التسجيل: 02-07-1428 هـ
المشاركات: 3,086


momayez وصفة مختارة:فراخ فيليه بالصويا صوص والفلفل الملون مع الأرز الأصفر ( طبخه ال10 دقائق )

السلام عليكم ورحمه الله
لو عايزه تغيري في الفليهات وبتحبي الصويا صوص ........ الأكله دي رائعه واحلي ما فيها انها يا دوب عشر دقائق وتكون علي السفره , يارب تعجبكوا ( انا اول مره انزل اكله ليا وان شاء الله تعجبكوا )


[/url][/IMG]


المقادير :


[/url][/IMG]


[/url][/IMG]

6 شرائح فيليه
3 معلقه طعام صويا صوص
توابل مشكله ( فلفل اسود – حبهان ( هيل ) – قرنفل ( مسمار ) – زعتر – روز مارين ) مطحونه ناعم وملح
2 حبه فلفل اخضر واصفر واحمر
واحده طماطم جامده او ما يعادلها حبات صغيره
واحده بصل متوسطه

الطريقه:
بعد غسل الفيليه نضع عليه التوابل والصويا ويقلب



[/url][/IMG]


يسخن قليل من الزيت في طاسه كبيره


[/url][/IMG]

نضع الفراخ علي طول بدون ما نتركها مده في التتبيله
نشوح الفراخ تشويح خفيف علي الجانبين لكن متتحمرش مجرد 3\4 سوي ونطلعها

[/url][/IMG]



--------------------- يتبع -------------------------

السعودية - الشرقيه
توفير منتجات إيكيا
اللي حابه اوفر لها اغراض من إيكيا وبعموله رمزيه تتواصل معي على البن



tasape7 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر


قديم 26-08-1428 هـ, 10:53 مساءً   #2
tasape7

محررة فضية
 
الصورة الرمزية tasape7
 
تاريخ التسجيل: 02-07-1428 هـ
المشاركات: 3,086


وده شكل الفراخ بعد التشويح ال 3\4 تسويه


[/url][/IMG]


نضع في نفس الطاسه مكان الفراخ البصل بعد تقطيعه شرائح وندبله فقط لا يتحمر

[/url][/IMG]

نضيف عليه الفلفل الالوان بعد تقطيعه شرائح ايضا ونقلبه شويه 3 دقائق
ثم نضيف الطماطم بعد تقطيعها مكعبات


[/url][/IMG]

ونقلب شويه ثم نعيد الفراخ في الطاسه ونقلبها لمده 3 دقائق


[/url][/IMG]


الأرز :
ينقع 2 كوب ارز بسمتي الغامق في ماء 1\2 ساعه ويصفي


[/url][/IMG]

نشوح فقط دون تحمير بصله كبيره مقطعه صغير ثم نضيف عليها 1\2 معلقه صغيره كاري وفلفل اسود وتوابل الكبسه المطحونه وفلفل اسود ونقلب

[/url][/IMG]


ثم نضع 3كوب شوربه دجاج او لحم و 2 مكعب مرقه ونتركه يغلي
ثم نضيف الرز ونتركه علي نار عاليه ومتغطي حتي يشرب معظم الشوربه ثم نهدئ النار جدا ونتركه الي تمام النضج

[/url][/IMG]

ويقدم وبالهنا والعافيه

ولو سمحتوا تتكرم احدي اخواتي وتقولي الصور ظاهره ام لا عشان دي اول مره


tasape7 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 26-08-1428 هـ, 11:10 مساءً   #3
lobnan

عضوة فعالة
 
تاريخ التسجيل: 01-05-1427 هـ
المشاركات: 542


مشاء الله روعه ...الصور طالعه عندي الله يوفقك ومبارك عليك الشهر



FONT="Arial Black"][size="3"] يارب ارحم ابي برحمتك رحمه واسعه واسكنه فسيح جناتك
يارب اشفي ابني وادفع عنه واحفظ امي واشفيها
وسخر لي زوجي ولا تفرقني عنه واهديه واحفظ اولادي وبارك فيهم.

اللهم امينSIZE]
[/font]
lobnan غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 26-08-1428 هـ, 11:10 مساءً   #4
زيتونه 500

محررة ذهبية
 
الصورة الرمزية زيتونه 500
 
تاريخ التسجيل: 11-06-1428 هـ
المشاركات: 4,730



الفائزه في مسابقة الطبخ ( بوفيه )
الفائزه في مسابقة الطبخ ( بوفيه )


روووووووووووووعه والصور طالعه
تسلم الايااااااااادي والله يعطيك العافيه


زيتونه 500 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 26-08-1428 هـ, 11:40 مساءً   #5
marn

عضوة نشيطة
 
الصورة الرمزية marn
 
تاريخ التسجيل: 28-01-1428 هـ
المشاركات: 440


الله يعطيكى العافية اختى والطبخة تجنن تسلم ايديكى



marn غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 26-08-1428 هـ, 11:56 مساءً   #6
نور الدرب

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية نور الدرب
 
تاريخ التسجيل: 22-07-1426 هـ
المشاركات: 2,435


تسلم إيديكي وصفة بتشهي ،،،


نور الدرب غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 27-08-1428 هـ, 12:31 صباحاً   #7
tasape7

محررة فضية
 
الصورة الرمزية tasape7
 
تاريخ التسجيل: 02-07-1428 هـ
المشاركات: 3,086


[/url][/IMG]

الله يكرمك يا lobnan و شكرا جزيلا علي سرعه الرد



الله يعطيكي الف عافيه يا زيتونه 500




لو اقدر يا marn ارسلك الطبق هرسلهولك وبالهنا



الله يباركلك يا نور الدرب , شجعتوني انزل باقي الوصفات

وجزاكم الله خيرا


tasape7 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 27-08-1428 هـ, 04:20 صباحاً   #8
ام روزه

محررة فضية
 
الصورة الرمزية ام روزه
 
تاريخ التسجيل: 13-07-1427 هـ
المشاركات: 3,409


روووووووووووووعه والصور طالعه
تسلم الايااااااااادي والله يعطيك العافيه






[img]http://external.hawaacdn.com/externals/2/6/8/5/3/2/******Ramadan30-1.gif[/img]



سبحان الله
ام روزه غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 27-08-1428 هـ, 07:35 صباحاً   #9
_80رحوبة

عضوة
 
الصورة الرمزية _80رحوبة
 
تاريخ التسجيل: 04-02-1427 هـ
المشاركات: 155


اكله شكلها جميل تسلم ايديك



لا حول ولا قوة الا بالله
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
اسالك اللهم الا اموت الا وانت راض عني

استغفر الله العظيم للمسلمين والمسلمات
_80رحوبة غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 27-08-1428 هـ, 08:09 صباحاً   #10
مشاعر90
مشرفة في أقسام الطبخ
 
الصورة الرمزية مشاعر90
 
تاريخ التسجيل: 08-02-1423 هـ
المشاركات: 18,547

النخبة3
النخبة3






مــــساء الـــــــورد..

تسلم الاياااااااااادي..

ويعطيك العافيه..

ولكـ مـــن مـــــ90ــــشاعــركل الحب والود..





مشاعر90 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

إضافة رد







أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 02:30 .


شات عالم حواء
تابعونا على Google+
تابعونا على instagram
تابعونا على twitter
تابعونا على Facebook