22-01-1428 هـ, 01:11 مساءً
http://7odi.com/up/uploads1/810e09834f.gif[/img][/url]




[img]





http://7odi.com/up/uploads1/3acd9712ad.gif[/img]



اخوتى الكريمات اهلآ بيكم جميعا ولو تسمحولى اساهم معكم ولو بسيط وانا اول مرة اشارك بعمل لكن كان ليا ردود للأخواتى الكريمات
انا جبتلكم انهارده طريقة عمل الكيك بالجزر ويارب تعجبكم

[img]




http://7odi.com/up/uploads1/b52c96e518.gif[/img]





كيك بالجزر





المكونات A



[img]






http://7odi.com/up/uploads1/3f37a5b4e7.jpg[/img]


120جرام صفار البيض
180سكر ناعم
نصف عصير ليمون اصفر
120 جرام لوز مطحون
120 جرام بندق مطحون
280 جرام جزر مبشور
90 جرام دقيق عادى
10 جرام بيكنج بودر

B
[img]



http://7odi.com/up/uploads1/ba53637b70.jpg[/img]


180 جرام بياض البيض
60 جرام سكر ناعم

C
[img]



http://7odi.com/up/uploads1/3b1ec4a304.jpg[/img]


60 جرام سكر ناعم
120 جرام جبنة philadephia
20 جرام whipping cream او ممكن حليب عادى


الطريقة

[img]



http://7odi.com/up/uploads1/30029486d2.gif[/img]



نحط صفار البيض فى مضرب الكهرباءى


[img]



http://7odi.com/up/uploads1/1d17a5257e.jpg[/img]



و نحط السكر


[img]



http://7odi.com/up/uploads1/d93892e358.jpg[/img]



ونضرب صفار البيض مع السكر كويس لحد ما يبقة فيها لمعة يعنى تلاقى لونها بيلمع يمكن تكون فى الصورة مش وضحة اوى عشان النور شديد

[img]




http://7odi.com/up/uploads1/78b80d7e2a.jpg[/img]




و بعدين نضيف الجزر المبشور

[img]



http://7odi.com/up/uploads1/f46c2e6d80.jpg[/img]



ونحط البندق المبشور

[img]



http://7odi.com/up/uploads1/9ddf3040c6.jpg[/img]


و نحط الوز المبشور
[img]


http://7odi.com/up/uploads1/7e4c766e1b.jpg[/img]


ونحط الدقيق مع البيكنج بودر

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/e1dbe92913.jpg[/img]


عصير اليمون
[img]


http://7odi.com/up/uploads1/2cb85f8857.jpg[/img]


وبعدين نضرب المكونات مع بعض ونفضى المضرب فى طبق كبير او فى اى حاجة موجودة عندك


[img]


http://7odi.com/up/uploads1/7acbd8e137.jpg[/img]


ونظف المضرب كويس ونحط بياض البيض

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/7824d73a76.jpg[/img]


ونحط السكر

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/1d4a9cab7a.jpg[/img]


ونضرب بياض البيض مع السكر كويس جدآ لحد ما يبقة عامل زاى رغوت الصابون

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/28c8f69c6b.jpg[/img]


ونحط باقى العجينة الى من قبل

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/d663f8a68a.jpg[/img]


و بعدين نقلب باسكين بلاستك او معلقة خشب ونحط العجينة فى الصنية مقاس 9

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/296b7a41a5.jpg[/img]




و تدخل الفرن فى حرارة 180 لمدة 50 دقيقة الصورة دى بعد ما ستوت

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/3fc3904ff2.jpg[/img]


نشيل بسيط من وش الكيك ودى الصورة

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/ad4f617542.jpg[/img]

ا

وبعدين نعمل الكريمه نحط الجبنة فى المضرب

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/8e7b4bbff4.jpg[/img]


نضيف السكر

[img]



http://7odi.com/up/uploads1/00398119ca.jpg[/img]


و نضيف whipping cream او الحليب السائل

[img]


http://7odi.com/up/uploads1/9d2f6d54ee.jpg[/img]


ونضرب كويس جدآ لحد ما تبقة كريمه
[img]


http://7odi.com/up/uploads1/2bcbad784b.jpg[/img]




ونحط الكريمه على الكيك
[img]


http://7odi.com/up/uploads1/6fe46da80e.jpg[/img]



ونفرد الكريمه
[img]


http://7odi.com/up/uploads1/c404270fa0.jpg[/img]



[img]


http://7odi.com/up/uploads1/4ef792b89f.jpg[/img]


[img]


http://7odi.com/up/uploads1/4ef792b89f.jpg[/img]


[img]


http://7odi.com/up/uploads1/258cfa7c69.jpg[/img]



[img]


http://7odi.com/up/uploads1/0aa6fefd72.jpg[/img]


[img]


http://7odi.com/up/uploads1/7abd678b3f.jpg[/img]





[img]


http://7odi.com/up/uploads1/813d2e74dc.gif[/img]



والف هنا وشفا
22-01-1428 هـ, 01:37 مساءً
انا اسفى والله على الخطاء اللى حصل ما فيش ولا صورة ظهرة سمحونى غصب نعنى
22-01-1428 هـ, 01:55 مساءً





22-01-1428 هـ, 02:15 مساءً
















22-01-1428 هـ, 02:39 مساءً














22-01-1428 هـ, 03:27 مساءً
الله يعطيك العافيه يار ب
اللهم اصلح ابنائي وابنتي ووفقهم وارزقني برهم واصلحهم على ماتحبه وترضاه اللهم يا مثيت القلوب ثبت قلبي على دينك وعلى ملة نبيك محمد عليه افضل واتم الصلاة والتسليم
22-01-1428 هـ, 04:06 مساءً
صفار البيضة الواحدة يساوي كم جرام ؟ بمعنى آخر كم بيضة استخدمت؟

جزاك الله خيرا
22-01-1428 هـ, 05:55 مساءً



انا عايزة اعرف ليه لما بنزل الصورة مره واحدة مش بتظهر هي المشكلة فين بظبط ياريت تقولولى عشان بس اعرف



شكرآ لمرورك الطيب يا سمسم 11



بل الصدى اهلآ بيكى فى موضوعى المتواضع

بصراحة بقدرش اقول وزن البيضة اد ايه عشان بيبقا حسب حجم البيضة لكن من الأفضل انك تحسبيها بالوزن لكن ممكن تكون حوالى 20 جرام


الساعة الآن 08:56 .

جميع الحقوق محفوظة - عالم حواء - 2015