17-10-1427 هـ, 06:55 مساءً
بعد الاقبال الاكتر من روعه و الدعم اللى كان فوق توقعاتى و ردودكم الخطيره قررت اني اديكم من وصفاتى الخاصه و المبتكره و سميتها كدا(استعمالات جديده للقشطه )لانوا احنا ما ناكل القشطه كتير فى البيت بس فى الحلا قررت اطلعلها وصفات جديده ماااااااالحه
اسياخ الدجاج بالقشطه

المقادير:"سته اشخاص"
8صدور دجاج "حسب الرغبه و كميه الاشخاص"
1علبه قشطه
ملح +فلفل اسود+كمون مطحون

الطريقه:
تقطع الصور مكعبات متوسطه الحجم و توضع فى زبديه مع القشطه و الملح و الفلفل و الكمون "للنكهه فقط"و توضع فى الثلاجه ساعه ثم تشبك فى اعواد النكاش "الخلال"الصغيره اجمل
نضع فى الصحن دقيق و نضع معه ملح وفلفل اسود و نقلب اعواد الدجاج فيه ثم نقلبها فى البيض و البقسماط "شابوره مطحونه" وتقلى و تقدم مع الرز بالبصل و البطاطس المقليه


لمزيد من الافاده طريقه الرز بالبصل :
تفرم بصله كبيره فرما ناعما او اجنحه رفيعه و تحمس فى الزيت الساخن حتى تخرج رائحه جميله داخل القدر ثم يضاف حبه ماجى و تطفا بالماء و يوضع الرز و يطبخ حتى يستوى يرش على الوجه صبغه زعفران و بالعافيه

مميزات هاذا الطبق ان الدجاج الصدور عاده تكون خشنه الالياف و لاكن نقعها فى القشطه تطريها و تخليها تذوب فى الفم ذوباااااااااااان

و بالهناء و العافيه
17-10-1427 هـ, 07:06 مساءً
تسلم ايدك ياقلبي على الطبق الرائع
وفعلا هذا مايحصل احيانا مع صدور الدجاج تكون ناشفة
لكن فكرتك حلوة


الله يسعدك يارب
17-10-1427 هـ, 07:18 مساءً
تسلم ايديك
18-10-1427 هـ, 02:13 صباحاً
يا هلا و الله اسفرت وانورت على قولت اهل الشرقيه
و على قوله اهل الغربيه ياهلا و مرحبا و على بيتنا نووووووووور

و الله انى محضوضه انوا اول وحده ترد على موضوعى انتى يا عزيزه و يحلى ايامك يارب على الدعوه الحلوه
18-10-1427 هـ, 02:15 صباحاً
و بالنسبه للاخت "مصبوبه اخت مصيونه "

ويدينك ياعسلسل خخخخ

واشكرك على تواصلك
18-10-1427 هـ, 02:52 صباحاً
مشكوره
18-10-1427 هـ, 03:04 صباحاً

يسلمووو الأيادي على الطبق الحلوووو




¯¨'*•~-.¸¸,.-~*' ¯¨'*•~-.¸¸,.-~*'
رشفة حنين ¯¨'*•~-.¸¸,.-~*' ¯¨'*•~-.¸¸,.-~*'
¯¨'*•~-.¸¸,.-~*'رشفة حنين ¯¨'*•~-.¸¸,.-~*'
18-10-1427 هـ, 03:15 صباحاً
و الحين هادى المكرونه خطيييييييره و تشبه اللى فى كتاب الكويت مع بعض الاضافات منى طبعا
هههههههههه


مكرونه بالقشطه

المقادير:"تكفى سته اشخاص"
كيس و نص مكرونه صغار
2قشطه قيمر الكبيره
جبنه تشدر مبشوره
دجاج قطع صغيره او لحم مفروم مستوى
خضار مجمده"حسب الرغبه"



الطريقه:
تسلق المكرونه مع حبه ماجى و ملح تخلط مع الدجاج و الخضار و اى نوع بهارات تحبي و علبه قشطه مع الجبنه التشدر و يقلب فى الزبديه مع بعض و يوضع فى صينيه بايركس و تخفق القشطه التانيه مع قليل جدا من الحليب السايل و تصب على الوجه و تغلف بالقصدير و توضع فى فرن ساخن نص ساعه و تقدم مع اى نوع سلطه "بالنسبه لى فتوووووش"

و بالهنا و العافيه
18-10-1427 هـ, 03:19 صباحاً
و اشكر باقى الاخوات اللى ردوا

(فتون 5) عفروره ههههههههههه تشكرى ياقمر على تنويرك موضوعى

(رشفه حنين) و تسلم يدينك انتى كمان ياقلبى و نورتيني يابنت بلدى و عيونك الاحلى
18-10-1427 هـ, 10:10 صباحاً
مشكورة عيوني تسلمي على هالوصفات الحلوة باجرب اليوم اسياخ الدجاج


ساعات رولكس


الساعة الآن 04:55 .

جميع الحقوق محفوظة - عالم حواء - 2015