مشروووم

مشروووم @mshrooom

عضوة نشيطة

أيه رأيكم فى السيييييييييييى فووووووود

أطباق رئيسية

أنا من مدينه مصرية اسمها بورسعيد وهى على البحر
و أى حد من مدينة على البحر بيموت فى السمك و أعتقد أننا قرب يطلع لنا زعانف و خياشيم من كثر أكل السمك
يعنى اليوم الى نكون مش عارفين تاكل أيه من غير ما نفكر ...... سمك
و اليوم الى نزهق فيه من الحوم و الفراخ من غير ما نفكر....... سمك
و اليوم الى نحب نعمل عزومة فاخرة من غير ما نفكر ...... سمك
و اليوم الى نفسنا ناكل سمك من غير ما نفكر..... اديله سمك
و لأن دى أول مشاركة لى فى المنتدى بلا شك طبعاً سأبدأ بال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟





























أكيد السييييييييييييييييييييييى فوووووووووووووووووووود
و الى تحبه يا مرحب بيها
و لنبدأ بسم الله

الجمبرى بصوص الكارى

المقاديــــــــــــــــــــــــــــــــــر

نصف كيلو جمبرى مقشر
3 حبات فلفل رومى ( أخضر أحمر أصفر)
بصلة كبيرة مقطعة جوانح
5 فصوص ثوم كبيرة مهروسة
ملعقة دقيق كبيرة مذابة فى نصف كوب لبن
كوب ماء
3ملاعق زيت نباتى
ملح- فلفل- كارى- بهارات سمك

الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــــة

نضع الزيت على النار و عندما يحمى نضيف البصل و بعد 3 دقائق نضيف الثوم و نقلب دقيقتان ثم نضع الفلفل الرومى ثم الجمبرى و نقلب حتى يتغير لون الجمبرى و يصبح وردى اللون.
نضع التوابل و الملح و كوب الماء و نتركه يغلى 3دقائق ثم نضيف اللبن المذاب فيه الدقيق من خلال مصفاه حتى نتجنب نزول كرات الدقيق الغير زائبة
نلاحظ أن الصوص أصبح سميك بعض الشىء نقلب حتى الغليان و نرفعه من على النار.
يزين ببعض الكسبرة الخضراء المفرومة ناعماً ويقدم مع أرز أبيض حتى تظهرالألوان المتنوعة للطبق
جربوها و على ضمانتى و بالهناء و الشفاء
:27: :27: :27: :27: :27: :27:
58
14K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

only me
only me
مشرووووووووووم .. حبيبتنا .. اهلاً فيك واهلاً بأهل مصر و بور سعيد كلها ..

شكراً قوي قوي على الاكله الطعمه دي .. ربنا يخليك .. و ما تبخليش علينا .. بكل الوصفات اللي عندك .. خاصة الجمبري ..


وسلالالالالالالامي
مشروووم
مشروووم
عزيزتى only me
ألف شكر على الزوق و الرقة و يارب تدوم الصداقة و المحبة
أيه رأيكم فى شوربة السمك
يعععععععععععععععع هو السك يتعمل شوربه؟؟؟؟؟
مش تكون زفرة؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ايه العك ده؟؟؟؟؟؟؟



























سيبك من الكلام دة كله و تعالى أسمعى طريق أحلى شوربة سمك و فواكه البحر
فى الدنيااااااااا

المقادير
سمكة كبيرة بلطى أو قشر بياض
بصلة مبشورة
ملح فلفل أسود مستكة حبهان ورق لورى
لتر ماء
زيت نباتى

الطريقة
1- تنظف السمكة و تغسل جيداً جداً و تترك فترة فى مصفاه للتخلص من كل ما بها من ماء
و هذا هو سر عدم وجود أى رائحة زفر بالشوربة
2- نسخن قليل من الزيت النباتى على النار و نضع فيه المستكة و الفلفل الأسود ثم البصلة المبشورة و نقلب دقيقتان فقط بدون أن يتغير لون البصل
3- نضع الماء و الحبهان و ورق اللورى و الملح و نتركها تغلى على نار هادئة ربع ساعة حتى تخرج البصلة كل طعمها
4- نضع السمكة فى الشوربة عشر دقائق حتى تستوى ثم نطفىء النار (السمك سريع السوى)
5- نخرج السمكة من الشوربة و نصفيها من البصل و نعصر عليها الليمون و بالهنا والشفا
أما فى حالة شوربة فواكه البحر و المكونة من
قطع كاليمارى
جمبرى
لحم كابوريا
قطع سمك
ننفذ نفس الطريقة ولكن توضع المكونات بالترتيب السابق و بين كل حاجة و الثانية خمس دقائق (لأن درجة سوى كل حاجة مختلفة عن الأخرى) و نطفىء النار بعد و ضع قطع السك ب3 دقائق فقط حتى لا تتفتت و طبعاً لا نصفيها لأن البصل سيختلط بالمكونات و يعطيها طعماً لذيذاً
و بألف هنا و شفا
جدوى
جدوى
ايه ده..................ايه الي انا شايفه ده..................ايوووووووووووووووووووووووه.............هم اهل بورسعيد بيقولو كده ولا ايه


ياحلاوة يابنات شوفوا السمك البلطي...............من يد بنت بور سعيد ............ياجماله.............طعمممممممممم...........بشكل

سلامممممممممممم.............مربع................ لمصر ام الدنيا..............وبور سعيد....................ومر بالسلام على الاسكندرية كمان..............علشان

لينا حبايب فيها كمان.........................
مشروووم
مشروووم
هاهاهاهاها
والله دا انتى الى عسل يا جدوى
و إن شاء الله هاقدم لكم أحلى طرق للأسماك و حاجات تانية كتير
أصل أنا باعشق المطبخ و ربنا رزقنى بزوج صبور مشجعنى على التجارب
الله يكون فى عونه :21: :21: :21: :21:

بس على فكرة اييييييوه دى تبع اسكندرية مش تبعنا بس كلنا بحر ابيض متوسط
هاهاهاهاها
:cool: :cool: :cool: :cool:
om kady
om kady
أهلااااااااا فيك معانا عزيزتى مشرووووووم
مشاء الله عليك بداية قوية وصفاتك تجنن ....نورتى المنتدى وعلى طول ننتظر منك احلى الوصفات لعالم حواء..........