أخبار حواء:
«    »

                    

قديم 30-12-1426 هـ, 08:58 صباحاً   #1
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


العيش الشامي البيتي(سهل و لذيذ)

السلام عليكم

انا اتعلمت طريقه عمل العيش الشامي من واحده صاحبتي عزيزه جداااا عليا

ياريت اللي تعمله تدعيلها بالشفاء لانها تعبانه شويه

العيش الشامي



كيلو دقيق

معلقه ملح صغيره

معلقه سكر صغيره

معلقه كبيره خميره فوريه

حوالي 2 كوب ماء دافي للعجن

تلت كوب زيت

سهله جدااا نخلط كله علي بعض و نسيبها تخمر حوالي ساعتين

بعد كده قسميها كور علي الحجم اللي انتي عايزاه و افرديها بالنشابه بالشكل ده



اللهم اجعل القراءن ربيع صدورنا و يسر لي حفظه
اللهم ارزقني الاخلاص في القول و العمل
spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر



قديم 30-12-1426 هـ, 09:00 صباحاً   #2
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


حضري طاسه تيفال علي البوتاجاز و بعد كده حطي الرغيف الاول لمده ثانيتين لحد ما يتشمع بس



زي الصوره كده









بعد كده اول ما العيش يبداء يتنفخ اقلبيه علي الناحيه التانيه





spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 09:02 صباحاً   #3
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


هتلاقي الرغيف بداء يتنفخ كله زي البالونه









دلوقتي خلاص العيش استوي





spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 09:03 صباحاً   #4
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


خلاص شيليه من الطاسه هيبدا ينزل الهوا منه متقلقيش اول ما تيجي تسخنيه تاني هتلاقيه بتفتح معاكي



انا باشيله في الفريزر و ووقت الاستخدام باسخنه في المايكروويف



بالهنا و الشفاااااااااااااااااااااااااا





spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 09:12 صباحاً   #5
صدى الأشجان

عضوة فعالة
 
الصورة الرمزية صدى الأشجان
 
تاريخ التسجيل: 09-05-1423 هـ
المشاركات: 532



تسلم الايادي يا عسل


صدى الأشجان غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 09:53 صباحاً   #6
أم عطاء

عضوة فعالة
 
الصورة الرمزية أم عطاء
 
تاريخ التسجيل: 21-12-1424 هـ
المشاركات: 612


جزاكى الله خيرا أختى طريقتك حلوة ما شاء الله

لكن عندى كام سؤال يا أختى

أولا :بعد العجن نترك العجينة تخمر .فهل بعد تكويرها نتركها كى تتخمر مرة أخرى ..وهل بعد فردها بالرول نترك الرغيف يختمر؟&معلش أصلى أحب أستفسر بدقة علشان افهم&

ثانيا: يعنى ايه يتشمع؟


أم عطاء غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 10:17 صباحاً   #7
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


صدي الاشجان

ام عطاء جزاكم الله خيرااا

بالنسبه لاسئلتك

يتشمع معناها ان وجه الرغيف المواجه للنار يقعد ثانيتين بالظبط و لما تقلبيه تلاقيه اخد طبقه شبيهه بالشمع فمجرد وصف لشكل الرغيف

بعد ما تعملي العجينه كور انا بافردها علي طول و احطها علي النار علي طول مبتخمرش تاني

و اي سؤال انا معاكي


spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 10:36 صباحاً   #8
منقاشة

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية منقاشة
 
تاريخ التسجيل: 16-12-1425 هـ
المشاركات: 2,991


روعة يعطيك ألف عااااافية








منقاشة غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 12:55 مساءً   #9
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


منقاشه

شكرا علي ذوقك


spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 30-12-1426 هـ, 01:01 مساءً   #10
zeireda

عضوة فعالة
 
الصورة الرمزية zeireda
 
تاريخ التسجيل: 15-10-1425 هـ
المشاركات: 571


تسلم ايديكى يا رانيا



شكله لذيذ جدا جدا



والف سلامة على صديقتك وربنا يشفيها ان شاء الله


zeireda غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

إضافة رد







أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 09:10 .


تابعونا على Facebook
تابعونا على Twitter