السعودية - الرياض
معلمه ابتدائي
معلمه ابتدائي وتاسيس ومتابعه الصف الاول الثاني الابتدائي
السعودية - الرياض
مطلوب اعداد بحوث
احتاج لإحدى الأخوات للمساعدة في جمع المعلومات من كتب معينة
           
           
إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 30-12-1426 هـ, 08:58 صباحاً   #1
spanishflower

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية spanishflower
 
تاريخ التسجيل: 01-04-1426 هـ
المشاركات: 2,996


العيش الشامي البيتي(سهل و لذيذ)

السلام عليكم
انا اتعلمت طريقه عمل العيش الشامي من واحده صاحبتي عزيزه جداااا عليا
ياريت اللي تعمله تدعيلها بالشفاء لانها تعبانه شويه
العيش الشامي

كيلو دقيق
معلقه ملح صغيره
معلقه سكر صغيره
معلقه كبيره خميره فوريه
حوالي 2 كوب ماء دافي للعجن
تلت كوب زيت
سهله جدااا نخلط كله علي بعض و نسيبها تخمر حوالي ساعتين
بعد كده قسميها كور علي الحجم اللي انتي عايزاه و افرديها بالنشابه بالشكل ده



اللهم اجعل القراءن ربيع صدورنا و يسر لي حفظه
اللهم ارزقني الاخلاص في القول و العمل
spanishflower غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر




30-12-1426 هـ, 09:00 صباحاً
#2
حضري طاسه تيفال علي البوتاجاز و بعد كده حطي الرغيف الاول لمده ثانيتين لحد ما يتشمع بس

زي الصوره كده




بعد كده اول ما العيش يبداء يتنفخ اقلبيه علي الناحيه التانيه



رد مع اقتباس
spanishflower غير متواجد حالياً  



30-12-1426 هـ, 09:02 صباحاً
#3
هتلاقي الرغيف بداء يتنفخ كله زي البالونه




دلوقتي خلاص العيش استوي



رد مع اقتباس
spanishflower غير متواجد حالياً  



30-12-1426 هـ, 09:03 صباحاً
#4
خلاص شيليه من الطاسه هيبدا ينزل الهوا منه متقلقيش اول ما تيجي تسخنيه تاني هتلاقيه بتفتح معاكي

انا باشيله في الفريزر و ووقت الاستخدام باسخنه في المايكروويف

بالهنا و الشفاااااااااااااااااااااااااا



رد مع اقتباس
spanishflower غير متواجد حالياً  



30-12-1426 هـ, 09:53 صباحاً
#6
جزاكى الله خيرا أختى طريقتك حلوة ما شاء الله
لكن عندى كام سؤال يا أختى
أولا :بعد العجن نترك العجينة تخمر .فهل بعد تكويرها نتركها كى تتخمر مرة أخرى ..وهل بعد فردها بالرول نترك الرغيف يختمر؟&معلش أصلى أحب أستفسر بدقة علشان افهم&
ثانيا: يعنى ايه يتشمع؟


توقيع
رد مع اقتباس
أم عطاء غير متواجد حالياً  



30-12-1426 هـ, 10:17 صباحاً
#7
صدي الاشجان
ام عطاء جزاكم الله خيرااا
بالنسبه لاسئلتك
يتشمع معناها ان وجه الرغيف المواجه للنار يقعد ثانيتين بالظبط و لما تقلبيه تلاقيه اخد طبقه شبيهه بالشمع فمجرد وصف لشكل الرغيف
بعد ما تعملي العجينه كور انا بافردها علي طول و احطها علي النار علي طول مبتخمرش تاني
و اي سؤال انا معاكي


رد مع اقتباس
spanishflower غير متواجد حالياً  



30-12-1426 هـ, 01:01 مساءً
#10
تسلم ايديكى يا رانيا

شكله لذيذ جدا جدا

والف سلامة على صديقتك وربنا يشفيها ان شاء الله


رد مع اقتباس
zeireda غير متواجد حالياً  



إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 09:51 .