السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتو طيبين
المعمول دايما بالعجوة او الفستق بس انا حبيت اعمل حاجة جديدة لأنى بحب طعم العجمية
مكونات المعمول:
3 ونصف كوب دقيق
2 كوب دقيق سميد
كوب ونصف سمنة بلدى
كوب حليب بودرة
كوب ماء دافىء
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(المحلب بذور نبات شجرى بيعطى الحلويات والمعمول نكهة خاصة)
ملعقة صغيرة ماء زهر
مكونات العجمية:
كوب الا ربع عسل نحل
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة سمنة
3 ملعقة كبيرة سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط الدقيق الابيض ودقيق السميد مع بعض
ونخلطهم
ونسيح السمنة من غير ماتقدح وننزلها عليهم
ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبهم ساعتين يرتاحوا فى مكان دافى
ونضيفلهم السكر والحليب البودرة والمحلب والبيكنج بودر
وده شكل المحلب قبل مانطحنه
وده بعد ماطحناه
ونقلب الخليط مع بعض
ونضيفله الميه الدافية وماء الزهر
ونقلبهم كويس لغاية ماتتكون عجينة
الشيف مونى @alshyf_mon
عضوة مميزة
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
وان لقينا العجمية بتلصق فى ايدينا نحط شوية زيت فى ايدينا
هنبدأ نحشى المعمول هناخد قطعة من عجينة المعمول ونكورها
ونعمل وسطها حفرة
ونحط فيها كورة من كور العجمية اللى جهزناها
ونقفل عليها كويس
ونحضر مكابس المعمول اللى هنشتغل بيها
نحط المعمول جواها ونضغط عليها
وننزل المعمول من المكبس برفق فى صينية مدهونة
ونرص المعمول فى الصينية
http://files2.*******.com/2014/7/14057707671220.jpg
هنبدأ نحشى المعمول هناخد قطعة من عجينة المعمول ونكورها
ونعمل وسطها حفرة
ونحط فيها كورة من كور العجمية اللى جهزناها
ونقفل عليها كويس
ونحضر مكابس المعمول اللى هنشتغل بيها
نحط المعمول جواها ونضغط عليها
وننزل المعمول من المكبس برفق فى صينية مدهونة
ونرص المعمول فى الصينية
http://files2.*******.com/2014/7/14057707671220.jpg
هنخبزه فى فرن حرارته عالية ونطلعه لما وشه يحمر ويستوى
وده شكله بعد ماطلع من الفرن
وده شكل حشوة العجمية جوة المعمول
دى طريقة من الطرق الكتير للمعمول انتو اختاروا الاسهل بالنسبالكم
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
وده شكله بعد ماطلع من الفرن
وده شكل حشوة العجمية جوة المعمول
دى طريقة من الطرق الكتير للمعمول انتو اختاروا الاسهل بالنسبالكم
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الصفحة الأخيرة
وفيه ناس بتعمل المعمول بخميرة بالخميرة ينفع وبالبيكنج بودر ينفع بس انا جربت الاتنين ولقيت ان اللى بالبيكنج بودر احلى
هنجهز العجمية فى كسرولة هنحط السمنة والدقيق
ونقلبهم على نار هادية من غير مانحمصهم
واول مايمتزجوا ننزل عليهم عسل النحل
ونقلبهم كويس
ونسيبهم يغلوا
والنار شغالة هنحط السمسم المحمص
ونقلب السمسم معاهم ونطفى النار
ونسيبها تبرد وده شكلها بعد مابردت
ونعملها كور صغيرة عشان نجهزها للحشو
ولو حسينا انها هتسيح عشان احنا فى صيف هنحطها فى التلاجة
تااااااااااااااااااابعونى