اثنين * واحد المحاشي والملوخية مني غير وبالتفصيل

أطباق رئيسية

بسم الله الرحمن الرحيم


اول موضوع لي بالتفصيل اتمني يعجبكم

المحشي

ومن مايحبه بكل انواع لكنه من واحدة لواحدة يختلف ؛؛؛


ملاحظات
1 الخضار يكون طازة يعني مايكونش في الثلاجة اكتر من يومين
2. الكوسة كل ماكانت صغيرة كان احلي وتفرق في الطعم
3 قبل تقوير الكوسة والباذنجان طلعيهم من التلاجة قبلها بساغة
عشان ماتتكسرش منك
4 طالما قلنا محشي يعني بصل كثير وثلاث انواع مانستغناش عنهم
لو نقص واحد منهم اختلف كثير وهم
شبت بقدونس كزبرة خضرا ومغاهم النعناع



المكوناات
بصلتين كبار مفرومين
الخضرة السابقة مفرومة
علبة معجون صلصة مكعب ماجي
زيت
بهارات المحشي ودي تعمليها في البيت
عبارة عن فلفل كمون قرنفل هيل قرفة كزبرة
ودا السر الثاني لنكهة حلوة ومختلفة
كوسة باذنجان طماطم فلفل بطاطس
وبصل










اول شئ نفضي قلب الطماطم ونضربها في الخلاط مع نص كوب موية وعلبة صلصة

والبصل نقوره وناخذ القلب اللي يطلع مع بصلة كمان ونفرمها
ونحمسها ع النار لحد ماتذبل
ونضيف لها الطماطم






ثم مكعب الماجي ومعلقة كبيرة من خلطة البعارات + ملح
ولما تتسبك نضيف الشبت والبثدونس والكزبرة وورقتين نعناع












ونقلب ونضيف الرز المصري المغسول كويس





ونقلب كويس الرز والصلصة ع النار دقيقتين عشان الرز يتشرب الصلصة ويمسكوا ببعض كويس

ثم نحشي ونرصهم بقدر واسع






يتبع رجاء لا احد يرد




.
73
19K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

هنا العنزي
هنا العنزي
^^^^^^^^^


هنا البصل عن قرب










ورق العنب انا مابحبش احط بطاطس كطبقة اولي
بحط ورقتين مفرودين من ورق العنب
لاني بحب معمه مايتداخلش معه اي نكهة ثانية
وطبعا بيكوت بقدر لوحده بعد ماترصيه
قشري ليمونتين وقطعيهم قطع وحميهم ع الوش
والليمون البلدي اقوووووي. في المزازة






نييجي للتسوية نجيب قدر ونحط فيه اي شوربة سواء دجاج او لحم
ونحطها ع النار تغلي ونضيف لها معلقة كبيرة صلصة
ونضبط الملح ومعلقة صغيرة فلفل
ومكعب زبدة وذا السر الثالث لنكهة ولا اروع















امممممممممم

الطعم خيااااال



يتبع
هنا العنزي
هنا العنزي
^^^^^^^^^

ورق العنب عشان يطلع مستوي مضبوط لازم اول سطر يكون باين
ماتغطيهوش بالمرق


وباقي المحاشي لا ربع القدر بس مرق
لان الكوسة والطماطم بينزلوا موية

وطريقة التسوية ع النار بعد مايغلي المرق وتكبيه في قدر المحشي
تمسكي القدر وتهزيه
وورق العنب نفس ااشيء

وتخلي النار عالية جدا اول خمس دقايق
ثم تخليها وسط لمدة نص ساعة ثم تخلي النار مثل
الشمعة نص ساعة كمان. عشان يستوي بخار ويطلع الرز مفرفر
ولكن بعد اول نص ساعة بتشيلي الطماطم والبصل لانهم بيستوا بسرعة





الملوخية



نص كيلو ملوخية خضرا طازة مغسولة كويس جدا
وتنشفيها كويس جدا وتضيفي لها كم عود كزبرة خضرا






ثم تحطيها بصينية وتخرطيها بمخرطة يدوية وانا بعتبر اللي
مااكل ملوخية بيها يبقي مااكلش ملوخية اصلا


ودي شكلها






خرطيها كويس ماتخافيش مابتاخدش وقت وكمان اعتبريها رياضة للجزء اللي فوق من الجسم ههععع
بجد رياضة فعالة للاذرع والصدر



بعد كذا اضربي طمطمة صغيرة في الخلاط وضيفي لها كوباية صغيرة اي نوع شوربة
ومكعب ماجي وفص ثوم صحيح وحطيها ع النار تغلي كم غلوة


ثم تضيفي الملوخية وتقلبي بمضرب يدوي

وتطفي النار وماتغطيش القدر

وتكوني مجهزة راس ثوم صغيرة وتفرميها مع معلقة صغيرة
كزبرة ناشفة ومعلقة صغيرة فلفل اسود

ومكعب زبدة وحمريهم وطشيهم ع الملوخية
وشغلي النار وسط وافضلي قلبي بالمضرب دقيقتين بدون توقف
لانها لو غليت لونها هيتغير

والملوخية تنعمل وتنغرف ع ااسفرة ع طول





المرق مع الطمطة وفص الثوم ومكعب الماجي






احلي ملوخية خضرا ممكن تاكليها في حياتك .


اتمني تعجبكم

دعواتكم لابويا بالرحمة
انين الحرمان
انين الحرمان
ماشاء الله تبارك الله تسلم الايادي
واسال الله تعالى يرحم والدك ويسكنه فسيح جناته
الفراشه المبخوته
الله يعطيك العافية
شام مول
شام مول
ما شاء الله تسلم ايدك