هبهوبة

هبهوبة @hbhob

عضوة مميزة

عيش باللحم لما تذوقته ماصدقت أنه بيتى ومن صنع أيديه كلاكيت تانى مرة عشان الصووورة

المعجنات والمخبوزات والسندويتشات

السلام عليكم
كل سنة وأنتم طيبين أخواتى العزيزات جبت لكم العيش باللحم بس بالصورة المرة دى وهو من تأليفى وعملى وإخراجى وهذا الرابط اللى فيه الطريقة وفى عضوات جربوا العجين وعجبهم وأتمنى أنه يعجب المزيد من العضوات
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=201496

كل التغير اللى عملته المرة دى فى العجين أنى أضفت شوية لبن بودر وملعقة صغيرة بيكنج بودر مع الخميرة الفورية .
وفى الحشو أنى بدلت اللحم المفروم بلحم بفتيك وطماطم متقطعة مكعبات(الطبقة فقط التى بها القشرة ) بدون البذر لأنه يحتوى على مياه ممكن تفسد العجين ( تجعله من الداخل معجن بعد السواء ) .....و شرائح من البصل ...
طريقة تشويح اللحم
تجيبى لحم بفتيك وتقطعيه قطع كبيرة نوعا ما وتخلطى بملعقتين سمن كبار و فصين مستكة وقليل من بهار اللحم والملح والفلفل والقرفة والهيل والقرنفل المطحونين وبعدما تشرب ماؤها نضيف لها كمية مناسبة من الماء حتى تستوى وتشرب الماء المضاف لها ونرجع بعد ما نغلق عليها نضيف لها البهارات تانى ولكن بكميات قليلة جدا فى المرتين ( الأولى أثناء الطهى والأخرى بعدما تستوى ونغلق عليها )....ولابد أن تبرد تماما بعد السواء وقبل الحشو لأن الحشو لو دافىء سيؤدى لتقطيع العجين وبعدما نحشو العجين باللحم والطماطم والبصل نقوم بدهن الوجة بالفرشاة ب( لبن بودر وصفار بيضتان وملعقة صغيرة ماء ويربوا بالشوكة ) وتترك فى الفرن حتى يحمر الوجة وتستوى .... وبالهنا والشفا وإليكم الصور
الحشو


العجينة بعد التخمير حوالى سا عة فى مكان دافىء



طريقة الحشو




التشكيل ..(حاولت أتفلسف وأ شكلها زى الكحك لكن بعد السواء التشكيل راح )



بعد التسوية



أختكم هبهوبة
51
7K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

نوسه النسنوسه
تسلم ايدك يا فنانه
شكلها لذيذ ...امممممممممممممممم
روزااا
روزااا
تسلم يدينك يا قمر
ronii
ronii
mmmmmmmmm
غريبه و شكلها اختراع بيقول :) حجربها ان شاء الله
تسلم ايديكي هبهوبة
نهنس
نهنس
تسلم ايدك
بنت البحرين 2006
الله يعطيك الصحة والعافية على الطبق اللذيذ