هداية85

هداية85 @hday85

عضوة نشيطة

**حلوياتي خمس نجوم وبشهادة الجميع مضمونة بفضل الله**

الحلويات الشرقية والغربية

السلام عليكم ياحوائيات يااااااااااااااااارب يمتعكن جميعا بالصحة والعافية والسعادة في الدنيا والاخرة يارب...حبيباتي هذه مجموعة حلويات من مطبخي على امل تنول رضاكن وتجربوها وتدعوالي ....والله مضمونة ولذيذة و مشرفه جدا...(اسمي هبة فستجدون اسمي على بض الصور للتوضيح فقط)

نبدا مع حلى زبدة الفول السوداني...



حلو جميل جدا وسهل ومع نسكافيه او قهوة عربي هيبقى جنااااااان :)....انا خدته من الفيس بوك وده تطبيقي ...مع التعديل اني استخدمت اللوز بدل الفستق
المقادير
علبة ونص بسكويت شاي مطحون
نص كأس فستق مجروش(استبدلتها باللوز المحمص المجروش)
علبه حليب مركز

إصبع إلا ربع زبدة..(.وضعت معلقة كبيرة)
3 ملاعق طعام زبدة الفول السوداني (يفضل تكون من
النوع الخشن)
طريقة التحضير نخلط البسكويت مع الفستق ونترك بعض الفستق للزينة

نذوب الزبدة والفول السوداني ع النار ثم نمزجه ونخلطه جيدا ثم نضيف الحليب المركز

ثم نضيف خليط البسكويت والفستق ونخلط بدون نار


نلف الصينية بالقصدير عشان ما يلتصق الحلى فيها ويصعب إستخراجه

نفرده بالصنية المدهونة بالزبدة

نسوي سطحه جيدا ثم ندهنه بالشيكولاتة القابلة للدهن ويزين بالمكسرات المرغوبة




وهنا في التقطيع



**********************************************************************************
ترايفل كاسات.......


..طبعا الترايفل عبارة عن كيك اي نوع...كريم شنتي...كستر جاهز...جيلي فواكه ومكسرات وكله طبقات فوق بعض وانتي تبدلي وتشكلي في الطبقات حسب الموجود عندك ودوقي احلى طعم :)

***هنا حطيت اول حاجة جيلي بالتوت وفيه قطع موز..وطبعا سبته في التلاجة لحد مابردو.فتفت الكيك عليه (شوكلت كيك سادة جاهز)بعدين الكستر بعدين كيك تاني بعدين كم حبة فراولة بعدين كريم شنتي وعليه فسدق مجروش وصوص شكولاتة هيرشي :)ويتساب يوم في التلاجة عشان كل النكهات الروعة دي تختلط ببعض وتاكلوها بالهنا والشفا :)




برجاء عدم الرد حتى يكتمل الموضوع
109
42K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

متجر زهرتي
متجر زهرتي
تسلم الاياادي
مشاء الله تبارك الله فعلا خمس نجووم
هداية85
هداية85
حلوووووو سهللل وجمييييل فوق الوصف ومش مكلف ابداااا



كسترد بطعم النسكافيه بصوص الشوكلت وحبات المالتيزرز





**كستر بتحضريه بالطريقة العادية جدا اللي لونه اصفر ده طبعا عاااااارفينه كلنا عالباكت موجود الطريقة انا عملت نص لتر لبن ل 4 اطباق وتضيفيله بعد مايتقل وهو سخن معلقة نسكافيه وتصبيه في اطباق التقديم...تسيبيه يبرد وتزينيه او متزينيهوش مش مهم لان طعمه لوحده مميز وجميل جدا وزوجي العزيز مكنش عارف ان ده كستر اصلا لانه مبيحبوش وعجبه جدا



************************************************************************



**بودنج المانجو السهل واللذيذ ...يمكن تطبيقه باكثر من نوع فاكهة وتغيير الجيلي وبس





**المقادير:

كوب مانجوقطع مكعبات

كوب ماء مغلي مذوب به كيس جيلي بالمانجو
4 ملاعق كريم شانتي دريم+كوب لبن بارد يخفقو بالمضرب سويا

كيك جاهز للقاعدة


**الطريقة:

*بعد خفق الكريم شانتي يضاف كوب الجيلي بعد ان يبرد وقطع المانجو مع التقليب الخفيف...

**تقطع الكيك الى شرائح وتوضع في الصينية ويصب فوقها الخليط وتترك لتبرد وتقدم وتزين بالطريقة المرغوبة وبالف هنا




انتظرو الباقي
هداية85
هداية85
اسهل واسرع حلو ممكن تاكلوه ...حلو البف باستري بالكريمة...بجد خفيف وزي الهوى بشهادة جوزي :)



لمقادير:بف باستري جاهز
كريم شانتي..(انا هنا ضربته مع عصير فراولة بلبن وحطيت لون احمر عشان يدي لون قوي...)...ولو انت حابة تغيري خليها كريمة سادة بالمانجا باي طعم انت عايزاه مش هتفرق
فراولة مجمدة عملت منها الصوص فراولة متقطعة ومعلقتين سكر و معلقتين مياة بس عشان يكون الصوص تقيل)
.

**الطريقة:
البف باستري الجاهز يفرد على رخامة مرشوشة سكر ويقطع مستطيلات مثل الجاتوه...

ترش الصينية بقليل من الماء وعليه سكر خفيف وتوضع شرائح البف في الفرن على 180 في الوسط لمد ربع ساعه او حتى الاستواء

في هذا الوقت نعمل الكريمة عادي جدا...واول مالبف يطلع من الفرن نفتح كل شريحة ونتركهم يبردو والكريمة كمان...ثم نحشي الشرحة ونغطيها ونزينها بصوص الفراولة الجميل وبالف هنا رائعه بجد :33:



**************************************************************

تارت التفاح السريع....(المقادير لصينية متوسطة)

Apple cinnamon tart

كوب ونص دقيق
1/3 كوب زبدة سايحة
...

ذؤة ملح-ملعقة صغيرة بكنج بودر

معلقة زبادي كبيرة-مياة باردة للعجن

الحشو تفاحتين كبار متقشرين ومبشورين وعليهم 3/4 كوب سكر ومعلقة قرفة كبيرة...وتقلبيهم مع بعض والخطوة دي بعد منعمل العجين عشان منسبش التفاح كتير مع السكر عشان مينزلش مياه ويعجن العجينة........

نعجن كل مقادير العجينة سوا وتضيفي المياة الباردة بالتدريج حبة حبة لحد متحسي العجينة متماسكة تحطيها في الفريزر ربع ساعه وتطلعيها تفرديها مابين كيسين بالنشابة على اد صينية التارت ....وتعمليلها حروف عاليه عشان الحشو يكون جواها وتضيفي الحشو وعالفرن من 20-30 دقيقة لحد مالتارت يستوي من تحت والتفاح ياخد لون من فوق وهتشمي ريحة القرفة بالسكر في البيت كله وهتدعيلي :)


هنا الصينية كاملة



رائع مع الكابتشينو عالفطور يمي يمي:33:



********************************************************************
اخيرا اتمنى يعجبوكو وتدعوالي بظهر الغيب استودعكم الله :)
أم الصوووصة
أم الصوووصة
ماشاءالله
تسلم يدياتك
أم الصوووصة
أم الصوووصة
ماشاءالله
تسلم يدياتك