كنافتنا النهاردة حلي سريع
و شكله فاخر و ملكي ان شئتي قولي قولي و الصور الحكم بيننا
و بلاش نتكلم كتييييييييييييييييير
المقادير
كنافة مفروكة ( انا بحطها في الفريزر و لما تجمد افركها بتكون زي البودر )
سمن او زبد او مزيج بينهما لتحمير الكنافة
ذرة فانيلا
حليب مكثف
لو متوافر مكسرات للتقديم
و بس
شفتي بقي المكونات سهلة ازاي
ندخل بقي عالطريقة
اولا هنبدأ تحمير الكنافة علي نار هادئة مع التقليب المستمر
و ما تتعجلي خليكي صبورة
شفي هنا
لسه حاطينها عالنار
بعد مرور قليل من الوقت ده لونها بس بردو لسه شوية
ايوا خلاص صار اللون ودري ذهبي رائع
و الآن نضعها علي الحليب المكثف
نحضر قالب الثلج حق الثلاجة
ثم نضع في كل مكعب واحدة مكسرات او زبيب
ثم نضع الكنافة و نضغطها كويس جدا جدا
و علي الفريزر قرابة الربع ساعة
ثم نقوم بقلبها
و الآن جاء وقت التقديم
صورة اقرب
أقرب
فيه ناس بتسأل عن مقدار الحليب المكثف اد ايه بالنسبة للكنافة
ده نسبة و تناسب
يعني بتعملي اي مقدار كنافة و تضيفي الحليب المكثف لحد ما الكنافة تلم و تبدأ تتكور
و مبدأيا الربع كيلو بياخد نص علبة الحليب المكثف اللي مقاسها 395 ملي
او زيادة معلقتين
لا تنسوا الرررررررررد
و التقييييييييييييييييييييم
مراميرو المصرية @mramyro_almsry
عضوة جديدة
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
الصفحة الأخيرة
بس الصور للخطوات طلعت روابط مش صور