25-09-1432 هـ, 08:04 صباحاً

انا جبتلكم طريقه عمل القرص الطريه من مطبخي بمناسبه العيد

المكونات


6كوب دقيق
نص كيلو زبده
2كوب لبن دافئ
م ك سكر
م ص ملح
م ك خميره فوريه

ده شكل الكوب المستخدم في المعيار



الطريقه



1-هنضع الزبده في اناء علي النار حتي تسيح ولما تغلي نكون محضرين اناء كبير للعجن استالس اوالمونيوم اي حاجه المهم مش بلاستيك لاننا هنستخدو الزبده سخنه ونحط عليها كل المقادير الجافه وبمعلقه خشب نقلب اوعوا
بايدينا لحسن الزبده تلسعك المهم نقلب كويس جدا حتي نحس ان الدقيق كله تشرب السمنه وبعد كده نضيف البن حبه حبه ونبتدي نعجبن بايدينا حتي يتلم العجين طبعا مقدار اللبن حسب نوع الدقيق فخلي حسابك بكوبيتين يمكن متحتجهمش كلهم .
2-وبعد كده نغطي الاناء بقماشه او كيس بلاستيك ونسيبه ساعه يخمر .

3- بعد مااتخمر نكوره كور ونسيبه يرتاح ربع ساعه كمان وقبل مانعمل الخطوه ده نشغل الفرن علشان يسخن .


4- نبطط الكور او نقطعا بالسكينه لو هتعمل منيين .
5- هنسيبه يرفع يعني يخمر تاني 10 دقايق ونخبزه علي درجه حراره 200فرهنهايتي و450 سلسيون
اول صنيه هي الي بتغيب والباقي بيطلع علي طول
هنطلع الي استي نحطه في طبق مفروش قماش او حاجه صاج المهم مش بلاستيك برضه ونغطيه علشان تفضل طريه.

وده بقي للالي هترد بس




</B></I>
25-09-1432 هـ, 08:07 صباحاً
يميمي روووعه تسلم ايدك ياليت اعرف اعمل زيها
25-09-1432 هـ, 09:31 صباحاً
ماشاء الله تسلم يدك









25-09-1432 هـ, 03:01 مساءً
رااائع يسلمووووووووووووو
25-09-1432 هـ, 03:49 مساءً
روووعه الله يعطيكي العافية يارب.


25-09-1432 هـ, 04:50 مساءً
ماشاء الله تسلم يدك



]اللہم ما اخشآه أن يكون صعبااً هوّنه وما أخشاه أن يكون عسيرآ يسّره وما أخشاه أن يكون شرآ إجعل لي فيه خيرآ ولا تجعلني أخشى سوآك ربي
25-09-1432 هـ, 08:54 مساءً
اقتباس مشاركة  (&المطيريه&)
يميمي روووعه تسلم ايدك ياليت اعرف اعمل زيها
حبيبتي الموضوع سهل انا لسه متعلمه عمنيالها قريب وكاني بقالي كتير بعرف ههههههههههه طلعت انا بس الي كنت خايفه اجرب
25-09-1432 هـ, 08:55 مساءً
اقتباس مشاركة  (وجود الرياض)
ماشاء الله تسلم يدك




25-09-1432 هـ, 08:55 مساءً
اقتباس مشاركة  (وجود الرياض)
ماشاء الله تسلم يدك




25-09-1432 هـ, 08:56 مساءً
اقتباس مشاركة  (سبيشل مول)
ماشاء الله تسلم يدك


الساعة الآن 11:57 .

جميع الحقوق محفوظة - عالم حواء - 2015