صنيه أرز بالحضار والدجاج روعه ما راح تندمي لو عملتيها

أطباق رئيسية



كيف احوالكن يبنات حواء يارب دائما بخير
أنا جيبه ليكم أكله سهله ومفيده ومغذيه ومكوناتها متوفره في كل بيت

نبدأ علطول وبلاش رغي كتير
بسم الله
المقادير:-
(1) 2 كوب أرز بسمتي حبه طويله (انا استخدمت بنجابي) منقوع علي الاقل ربع ساعه بماء دافئ
(2) دجاجه كامله(أنا أستخدمت 4 أفخاذ دجاج) انا متبلاهم من الليل ببصله وبهارات وانت اللي يريحك بس اشوف التتبيل يعطي نكهه افضل
(3) 2كوب مرق أو حسب كميه الارز
(4)قليل من الزيت ومعلقه كبيره سمن
(5)بهارات حب(مسمار - هيل- نص عود قرفه)
(6) بهارات مطحونه ( كاري - واي بهار تحبي تنكهي بيه اكلتك-ملح)
(7) كيس خضار مشكل(انا استخدمت السنبله 450 جرام أحسه أفضل نوع وجه نظر مش أكتر
(8)2 ثمره بطاطس كبيره
(9) بصله كبيره- فصين ثوم- فلفه حاره حسب الرغبه
(10) معلقه كبيره زنجبيل طازج مفروم
(11)ملون طعام اصفر حسب الرغبه
ودي صوره الحبابيب وهما متجمعين

بنات أنا معرفشي الصلصه ايه اللي حشرها بالنص :hahaha:وهي ما بالاكله ما أدري كان فين عقلي وأنا بحطها
ما علينا خير وبركه عشان تعرفوا ان بيتي عامر وفيه صلصه:unhappy:
الخطوات
1- تجيبي قدر وتحطي الزيت وتقلبي الدجاج الي ان يتغير لونه حوالي 5 دقائق


2- تشيلي الدجاج وبنفس الزيت المتبقي تحمري البصله الي ان تذبل وتضيفي الثوم والزنجبيل والبهارات الحب والمطحونه والملح الي ان تظهر رائحه الزنجبيل تضيفي الخضار والبطاطس والفلفله وتقلبي وهي عالنار حوالي 10 دقائق

3- نجيب صنيه مناسبه ونصف فيها الخضار

4- نصفي الارز من الماء ونحطه فوق الخضار ونضع ملون الطعام

5- نضع فوق الارز الدجاج ونوزع عليه معلقه السمن
ونضبط المرق بحيث انها تكون تقريبا بمستوي الارز (نسيت اصور المرق)

6- نغطي الصنيه بفويل ونعمل فيه شق صغير بالسكينه وعلي الفرن


أنتظرونا
296
48K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

مصريه وبحب مصر
نستكمل

7- في هذه الوقت تجيبي جردل وتحطي كلور ومطهر وتمسحي المطبخ عشان تكوني سنعه(بالسعودي) وشطوره وفلحه (بالمصري):icon28:
8- ترقبي الصنيه الي ان يجف الماء انا بصراحه ما بنظر للساعه لما الماء يجف تكشفي عن الصنيه وتولعي الشوايه لتحمير الدجاج
9- ودي الجميل بعد ما طلع من الفرن

هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 50KB.

9- أكشخي فيه عند زوجك (بالسعودي) اتفشخري بيها أدام زوجك(بالمصري):42:

هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 52KB.


ودي اجمل طبق لاول عسل ترد
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 44KB.


الطعم خيال وصدقيني ما راح تندمي لو عملتيها


الله الله بالردود الزينه وبمسح المطبخ وتطبيق الاكله وغسل الصحون:angry:
دعواتكن لي ولقسم تاخر بالذريه الصالحه
وتذكري


في حفظ الله
ريح الشوق
ريح الشوق
يم يمييييييييييييي لذيذ
روووووووووووووعه يعطيك العافيه
صحه على قلوبكم
اوراكيدا..
اوراكيدا..
واااااااااو خطيييييييره تأثرتي بالكبسات مالومك :) بس نبغا اكلات مصريـه بالتفصيل طبخكم لذيذ
$$شيهانة الخير$$
يسلمووووووووووووو
tulipp
tulipp
تسلم ايديك ع الاكله الشهيه
اسلوبك مره عسل ^_^

يارب يرزقك بالذريه الصالحه عاجلا غير اجل