06-02-1432 هـ, 09:21 مساءً





احنا فى الشتاء والقلقاس متوافر والحمد لله تعالو نخزن شوية مع السلق الاخضر




اولا القلقاس


نغسل الثمرة جيدا وثم تجفف بفوطة نظيفة جافة كويس ثم تقشر



تقطع مكعبات بهذا الشكل وبعدين عصير ليمونة كبيرة لكل كيلوواقلبيها جيدااا وتخزن فى اكياس بلاستيك بالفريزر وعند الاستخدام من الفريزر الى الحلة مباشره وهذه نقطه هامه جدااااااااااااااا
يعنى لاتتركيها تفك من الثلج
وبيبقى طعمة ولا الطازج والليمون يمنع المادة اللزجة من الخروج




السلق الاخضر

طبعا القلقاس محتاج السلق الاخضر وطبعا صعب تواجدة طوال العام
يخزن فى علب بلاستيك صغيرة كل كيلو علية حزمتين سلق


اليكى عزيزتى الطريقة

نحضر السلق ونقطفة مثل الملوخيه

( نحلص الورق من العيدان )
ونغسلة ويجفف جيداااا

راس ثوم كبيرة


وملعقتين سمن



وعلى نار هادئة





الى ان يحمص بدون ان ينحرق

( لو انحرق بيعطى طعم مر )

نتركة يبرد


اضعة فى الكبة لغاية ما يطحن جيدااا




دة شكلة اخضر جميل وناعم

اغطية ويوضع الفريزر لحين الاستعمال




06-02-1432 هـ, 10:10 مساءً
الله يعطيك العافية
التشكيلة الجديدة لمفارش أورهوم لرمضان والعيد للطلب والمراسلة من خلال الواتس اب 0501664435
07-02-1432 هـ, 12:19 صباحاً
يسلمووووووووو





07-02-1432 هـ, 12:21 صباحاً
الله يعطيك العافية
اول مرة اشوفه...طيب كيف يتاكل؟؟
اللهم اغفر لأمي ولأموات المسلمين

07-02-1432 هـ, 12:47 صباحاً
تحضيرالقلقاس



المقادير:

2 كيلو قلقاس ... ..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة.. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كسبرة خضراء.. سلق



الطريقه:


الصوره الاولى الكسبرة الخضراء..


السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه


القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة



التحضير:

اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ...... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم بعمل السلق ..
.. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكسبرة... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الكسبرة والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..


اتركم مع الصور..










تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله











07-02-1432 هـ, 01:11 صباحاً
دائما اسمع في المسلسلات المصرية القلقاس و بعدين صرت انتبه لها في السوبر ماركت بس عمري ما اشتريتها ،، و السلق هو نفسه السبانخ و لا شي ثاني ، وتسلمي على الموضوع ،،
07-02-1432 هـ, 01:18 صباحاً




هذا هو السلق





السبانخ
07-02-1432 هـ, 02:03 صباحاً
ايضا يمكن وضع حبة القلقاس كاملة كما هي في التربة لزراعتها تعطي اوراق خضراء كبيرة
09-02-1432 هـ, 11:37 صباحاً
ممن صورة أوضح للقلقاس ؟؟؟

وهل ممكن اشتريه من سوق الخضرة

على فكرة القلقاس مفيد للغدة الدرقية وجزاك الله خيرا
09-02-1432 هـ, 12:15 مساءً


الساعة الآن 12:28 .

جميع الحقوق محفوظة - عالم حواء - 2015