السعودية - الرياض
كورسيهات مميزه
للبيع كورسيهات وشورت التكبير حتي مقاسات كبيره
              

السعودية - الرياض
كورسيهات مميزه
للبيع كورسيهات وشورت التكبير حتي مقاسات كبيره
إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 06-02-1432 هـ, 09:21 مساءً   #1
*هبة
مشرفة مجالس الإيمان وقسم المجلس العام
 
الصورة الرمزية *هبة
 
تاريخ التسجيل: 15-12-1428 هـ
المشاركات: 43,549





طريقة حفظ القلقاس بالصوررر






احنا فى الشتاء والقلقاس متوافر والحمد لله تعالو نخزن شوية مع السلق الاخضر




اولا القلقاس


نغسل الثمرة جيدا وثم تجفف بفوطة نظيفة جافة كويس ثم تقشر



تقطع مكعبات بهذا الشكل وبعدين عصير ليمونة كبيرة لكل كيلوواقلبيها جيدااا وتخزن فى اكياس بلاستيك بالفريزر وعند الاستخدام من الفريزر الى الحلة مباشره وهذه نقطه هامه جدااااااااااااااا
يعنى لاتتركيها تفك من الثلج
وبيبقى طعمة ولا الطازج والليمون يمنع المادة اللزجة من الخروج




السلق الاخضر

طبعا القلقاس محتاج السلق الاخضر وطبعا صعب تواجدة طوال العام
يخزن فى علب بلاستيك صغيرة كل كيلو علية حزمتين سلق


اليكى عزيزتى الطريقة

نحضر السلق ونقطفة مثل الملوخيه

( نحلص الورق من العيدان )
ونغسلة ويجفف جيداااا

راس ثوم كبيرة


وملعقتين سمن



وعلى نار هادئة





الى ان يحمص بدون ان ينحرق

( لو انحرق بيعطى طعم مر )

نتركة يبرد


اضعة فى الكبة لغاية ما يطحن جيدااا




دة شكلة اخضر جميل وناعم

اغطية ويوضع الفريزر لحين الاستعمال







*هبة غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر




07-02-1432 هـ, 12:21 صباحاً
#4
الله يعطيك العافية
اول مرة اشوفه...طيب كيف يتاكل؟؟


توقيع

اللهم اغفر لأمي ولأموات المسلمين


رد مع اقتباس
@امورة ودلوعة@ غير متواجد حالياً  



07-02-1432 هـ, 12:47 صباحاً
#5
تحضيرالقلقاس



المقادير:

2 كيلو قلقاس ... ..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة.. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كسبرة خضراء.. سلق



الطريقه:


الصوره الاولى الكسبرة الخضراء..


السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه


القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة



التحضير:

اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ...... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم بعمل السلق ..
.. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكسبرة... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الكسبرة والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..


اتركم مع الصور..










تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله













رد مع اقتباس
*هبة غير متواجد حالياً  



07-02-1432 هـ, 01:11 صباحاً
#6
دائما اسمع في المسلسلات المصرية القلقاس و بعدين صرت انتبه لها في السوبر ماركت بس عمري ما اشتريتها ،، و السلق هو نفسه السبانخ و لا شي ثاني ، وتسلمي على الموضوع ،،


توقيع


رد مع اقتباس
golden eye غير متواجد حالياً  






07-02-1432 هـ, 02:03 صباحاً
#8
ايضا يمكن وضع حبة القلقاس كاملة كما هي في التربة لزراعتها تعطي اوراق خضراء كبيرة


توقيع
رد مع اقتباس
dr.andalus غير متواجد حالياً  



09-02-1432 هـ, 11:37 صباحاً
#9
ممن صورة أوضح للقلقاس ؟؟؟

وهل ممكن اشتريه من سوق الخضرة

على فكرة القلقاس مفيد للغدة الدرقية وجزاك الله خيرا


توقيع


رد مع اقتباس
محبة الخير للناس غير متواجد حالياً  



إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 11:42 .