السعودية - الرياض
معلمه بحى العزيزيه
متابعه وتاسيس خبره ?سنه لمرحله الاساس
              

السعودية - الرياض
معلمه بحى العزيزيه
متابعه وتاسيس خبره ?سنه لمرحله الاساس
إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 24-07-1431 هـ, 02:08 صباحاً   #1
ام.احمد

عضوة جديدة
 
تاريخ التسجيل: 18-07-1431 هـ
المشاركات: 4


جوكلت موس خطييير

السلام عليكم

بنات ابا اسوي هالكيكة ... بس ماعرف شو مقادير كريمة الباتسيير والشانيته

وهل اسمها موس ولا ؟؟؟؟

وانا ابا اسويها بالجوكلت بدل الفراولة
... فبحط كاكاو في كريمة الباتسيير واشرب الكيكه بالنسكافية
بس ابا طريقة الكريمة ...

وعادي اسويها فقالب الجيز كيك؟؟؟



المقادير:

كيكه اسفنجيه دائريه الشكل
ربع كاس شيره لتطريه الكيك
كاس كريمه باتسيير
كاس كريمه شانتيه
ظرف جلاتين مذوب في ربع كاس ماء ساخن
ملعقه لون احمر
3 ملاعق من خلاصه الفراوله وممكن الاسغناء عنه باضافه 3 ملاعق مربى الفراوله
شوكولاته سبنجليز للوجه
فراوله طازجه مقطعه شرائح
للتجميل كريمه شانتيه

الطريقة:

[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16492.imgcache[/IMG]

نقطع الكيكه الاسفنجيه شرائح


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16493.imgcache[/IMG]

شكل التقطيع


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16494.imgcache[/IMG]

نقطعها 3 شرائح


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16495.imgcache[/IMG]

نزيل حواف الكيك


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16496.imgcache[/IMG]

ممكن استخدام غطاء للقدر للقياس


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16497.imgcache[/IMG]

شكل الشرائح بعد ازاله حوافها


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16498.imgcache[/IMG]

نخفق الكريم باتسيير جيدا


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16499.imgcache[/IMG]

نضيف اليه خلاصه الفراوله واللون الاحمر


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16500.imgcache[/IMG]

شكل الكريم بعد الخفق



ام.احمد غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر




24-07-1431 هـ, 02:09 صباحاً
#2


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16501.imgcache[/IMG]

نخفق الكريم شانتيه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16502.imgcache[/IMG]

نضيف الجلاتين المذوب الى الكريم باتسيير


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16503.imgcache[/IMG]

نضيف اليه الكريم شانتيه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16504.imgcache[/IMG]

نخلط الكريم شانتيه مع الكريم باتسيير جيدا


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16505.imgcache[/IMG]

نضع الكريمه في كيس التزيين نبدا برسم خطوط على القالب


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16506.imgcache[/IMG]

بواسطه سكين طويله نبدا بدهن الجوانب بالكريمه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16507.imgcache[/IMG]

نضع عليها الشريحه الاولى من الكيك


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16508.imgcache[/IMG]

ندهنها بالمربى



رد مع اقتباس
ام.احمد غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 02:09 صباحاً
#3


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16509.imgcache[/IMG]

ثم بطبقه اخرى من الكريمه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16510.imgcache[/IMG]

نضع الشريحه الثانيه من الكيك ونسقيها شويه شيره


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16511.imgcache[/IMG]

نضع الكميه الاخيره من الكريمه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16512.imgcache[/IMG]

ندهن الكريمه بالتساوي

[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16513.imgcache[/IMG]

نضع الطبقه الاخيره من الكيك


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16514.imgcache[/IMG]

نسقيها بالشيره بواسطه الفرشاه


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16515.imgcache[/IMG]

نعدل الكريمه الخارجه من الجوانب


[IMG]http://www.*****.com/vb/imgcache/16516.imgcache[/IMG]

شكلها النهائي بعد مازيناها بشرائح الفراوله والكريمه والشكولاته السبنجليز
وندهن اللوجه بالجلاتين لاعطاء اللمعه للفراوله


رد مع اقتباس
ام.احمد غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 02:17 صباحاً
#4
وي وي وي شكلها جونان
بس صراحه ماني عارفه ايش بس خاطري آكلها خخخخخخ


توقيع


رد مع اقتباس
نوفا000 غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 02:40 صباحاً
#5
يسلمووووووو روعه
بالتوفيق


رد مع اقتباس
عاشقة الزلفي غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 02:48 صباحاً
#6
يسلمووووووووووووووو

روعه لا يقاااااااااااااااااااااوم


توقيع




ماشاء الله تبارك الله

متجر * حواء غاليري *
http://www.hawa-galery.com/new/




كريم تنحيف وازالة الكرش بالفلفل الحار
خطير ومفعوله فوري في5دقائق
نحافه اكيده باذن الله وعلى الضمان الاصلي


تحلمين بارداف كبيره افضل كريم عندي وعلى مسؤليتي 130 ريال


للاتصال
رقمي 0540662224
ارجوا مراعاه اوقات الاتصال
رجال // 0547288850



يتوفر لدي جميع منتجات التنحيف واخسري معي 10 كيلو في شهر
منتجات العنايه بالبشره
اله الديرما رول لجميع مشاكل البشره
كريم التبيض الصاروخي
مجموعه التبييض 450 ريال
قلوس الكولاجين تكبير الشفايف
غسول ومنتج التضييق والتطهير
زيت النمل لابادة الشعر
مجموعه الكيراتين للشعر ( شامبو , بلسم , انبولات )
والكثير




لشات مباشر اضيفوني على الواتس اب
0540662224


رد مع اقتباس
* حواء غاليري * غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 05:56 صباحاً
#7
وااااااااااااو شكلها جونآآآآآآآآآن


توقيع

سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
رد مع اقتباس
الين2009 غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 06:12 صباحاً
#8
وآآآآآآآآووو شكلهااا جونآآآآآآآآآآآن


رد مع اقتباس
احســــــاس غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 07:13 صباحاً
#9
وآآآآآآآآووو شكلهااا جونآآآآآآآآآآآن

يعطيك العافييييييييييييييييه


توقيع

بنات الي تبي اي شي تراسلني على الخاص لان احياان ادخل ارد على الموضوع ولا ارجع مره ثانيه

رد مع اقتباس
@لسعة شقاوه@ غير متواجد حالياً  



24-07-1431 هـ, 08:50 صباحاً
#10
اللي اعرفه انه الكريم شانتيه نفس الدريم ويب ..بس يقولون انه احسن ..وتلقينه في السوبر ماركت

اما طريقة الكريم باستيير انا ما اعرف ايش هو اصلا بس لقيت لك ذي

هذه الطريقة

http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1658499

وهذه

كريم الباتسيير يا جماعه من الكريمات المهمه اوي والى بنستعملها فى حاجات كتير اوي وخصوصا الحشو سواء حشو الاكلير او الملفي او التورتات كمان

شوفوا هى قريبه من الكاستر اوي يعنى ساعات باطنش واعمل مكانها كاستر انما هى احلى من الكاستر بكتير

المقادير

2 كوب حليب
ربع كوب سكر
4 بيضات
فانيليا
3 ملاعق كبيره دقيق
ممكن نزود معلقه كبيره نشا كمان


الطريقه

اول حاجه نحط على النار الحليب وعليه الفانليا يسخن

بعدين نروح بقى على البيض نضربه كويس اوي بالمضرب ومعاه السكر ونخفق كويس اوي لحد ما يتقل وبعدين نضيف الدقيق

زي كده


بعد كده نروح على الحليب قبل ما يغلي على طول وبعدين نصب عليه الخليط بتاع البيض والسكر والدقيق مره واحده ونقلب جامد اوي اوي

وبعدين نهدي النار اوووووي ونقلب على طول
وبيبقى شكلها كده




وناخد بالنا عشان ما تتحرقش ونفضل نقلب لحد ما تتخن كتير وتبقى شكلها كده








وطبعا ممكن نعملها بالشيكولاته يعنى نحط شيكولاته او كاكاو مع الحليب


وممكن فراوله لو حطينا عليها بعد ما تبرد صوص فراوله هانبقى نعمله مع بعض بعدين

اما الى احنا عاملينها فوق دي بالفانليا بس


توقيع
رد مع اقتباس
ام اياس غير متواجد حالياً  



إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 02:00 .