مدام يوسف @mdam_yosf
عضوة مميزة
*** طبقات الفراخ بالزبادي - اكله خفيييييفة جدا - شكل جديد ***
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
احبائي النهارده جايبلكم طبقات الفراخ بالزبادي...طبق سهل و لذيذ و له شكل مميز وينفع كل الناس ان شاء الله..اللي عاملين دايت او الكبار في السن او الصغار..والكل راح يحبه :26:
بسم الله نبدأ
طبقات الفراخ بالزبادي
المقادير بالصور
4 صدور دجاج فيلية كبيرة
بصلتان كبيرتان و 5 فصوص ثوم
جزر مع القليل من الذرة - البسلة - شبت - بقدونس للتزيين
4 علب زبادي قليل الدسم - كاتشب ( اختياري )
التوابل ( ملح - فلفل اسود - قليلا من الشطة ) بس
قالب متوسط الحجم
147
24K
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
الطريقة
في كبة ( او اي جهاز لديكي للقطع والفرم) مثل براون..ضعي اجزاء الفراخ بعد قطعها لقطع صغير مع البصل والثوم والتوابل
وافرمي جيدا
بعدها ضيفي كوب واحد من الزبادي وافرمي مرة اخري
احضري القالب - ضعي القليل من زيت الزيتون وافردي طبقة غير سمكية من عجينة الفراخ ثم ضعي القليل من زيت الزيتون مرة اخري من فوق
ادخليها الفرن المسخن مسبقا علي درجة حرارة 220 - 230..رف علوي كما الشواية
واخبزيها لعدة دقائق حتي تحمر
وهكذا حتي تنفذ كمية الفراخ...بعدها ضيفي بين كل طبقة و طبقة زبادي وغلفيها من الخارج ايضا بالزبادي ثم زينيها بالخضراوات
بالهنا والشفا
في كبة ( او اي جهاز لديكي للقطع والفرم) مثل براون..ضعي اجزاء الفراخ بعد قطعها لقطع صغير مع البصل والثوم والتوابل
وافرمي جيدا
بعدها ضيفي كوب واحد من الزبادي وافرمي مرة اخري
احضري القالب - ضعي القليل من زيت الزيتون وافردي طبقة غير سمكية من عجينة الفراخ ثم ضعي القليل من زيت الزيتون مرة اخري من فوق
ادخليها الفرن المسخن مسبقا علي درجة حرارة 220 - 230..رف علوي كما الشواية
واخبزيها لعدة دقائق حتي تحمر
وهكذا حتي تنفذ كمية الفراخ...بعدها ضيفي بين كل طبقة و طبقة زبادي وغلفيها من الخارج ايضا بالزبادي ثم زينيها بالخضراوات
بالهنا والشفا
الصفحة الأخيرة
يتـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــبع