كنتاكي و كول سلو أحلي من المطعم لذيييييييذ بالصور من مطبخي حياكم

أطباق رئيسية





دجاج كنتاكي و سلطة الكول سلو رووووووووعه

يمييييييييييييي:cook:

المقادير

1 كيلو دجاج (ممكن تستعملي دجاج كامل أو الافخاذ فقط حسب رغبتك) انا استخدمت الأفخاذ فقط مقطع كل فخذ جزئين ( يعني الدجاجه الكامله تقطعيها 8 قطع )
بصله كبيره مبشوره نااااااااااعم
2 ملعقة خل كبيره
عصير 2 ليمونه متوسطه
ملح و فلفل اسود و بهارات
1 بيضه
دقيق للتغطيه
زيت للقلي

للسلطه

1 كوب كرنب سلطه مقطع شرائح رفييييييييعه جدااااا
1/4 جزره متوسطه مبشوره ( 2 ملعقه كبيره تقريبا )
4 أعواد بقدونس مفروم ( دي زياده من عندي )
2 ملعقه كبيره مايونيز
3 ملاعق كبيره حليب سائل
القليل من عصير الليمون ( اكتفيت ببعض النقاط فقط )
2 ملعقه كبيره خل
1/2 1 ملعقه كبيره سكر
رشه خفييييفه ملح و فلفل اسود

الطريقه

نخلط البصل المفروم و الملح و الفلفل و البهارات و الخل و الليمون
ثم نضعه علي الدجاج بعد غسله جيدااااااااا
و يترك في التتبيله دي لمده لا تقل عن ساعتين ( انا خليتها 6 ساعات) ممكن تتبليها من بالليل في الثلاجه



تطلعيه قبل ما تسويه ب ساعه من الثلاجه
ثم تشيلي من عليه البصل و تمسحيه بايدك كويس
نرب البيضه بالشوكه و نحطها علي الدجاج و نقلبهم كويس حتي يتغطي كل جهه فيه بالبيض و يترك 10 دقائق
ثم نحضر الدقيق و نبهره بالملح و الفلفل الاسود و البهارات مش كتير رشه خفيفه منهم فقط
نغطي الدجاج بالدقيق كويس



و يترك لمدة 10 دقائق
ثم ننثر عليه ماء باليد ( يعني تبللي ايدك ميه و تنتري عليه ) زي الصوره



و بعدين تغطيه بالدقيق مره تانيه



و تحمي الزيت يكون سااااااخن و غزير و تنزلي الدجاج فيه و بعدين تهدي النار علي الآآآآآآآآخر



و تغطي عليه لحين يستوي ( بياخد 3/4 ساعه ) و تقلبيه علي الناحيه التانيه بعد ما يتحمر طبعا حتي يحمر من الجهتين و تطلعيه علي ورق ماص لامتصاص الزيت الزائد
و ده شكله



و الله يا بنات شكله احلي من الصور زي الجاهز و مقررررررررمش و مستوي من الداخل كويس





يتبع لا احد يرد
118
17K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

أم عبد المنعم
أم عبد المنعم
سلطة الكول سلو

نخلط الكرنب و الجزر و البقدونس معا
و نخلط مقادير الصوص معا جيدااااا
ثم نضع الصوص علي الكرنب و نقبله كويس
ثم يوضع بالثلاجه لمده لا تقل عن ساعتين قبل التقديم





و دي وجبه كامله لكل اللي يردون



و بالعافيه عليكم يا رب

لا تنسونا من صالح دعائكم
om josef
om josef
سلطة الكول سلو نخلط الكرنب و الجزر و البقدونس معا و نخلط مقادير الصوص معا جيدااااا ثم نضع الصوص علي الكرنب و نقبله كويس ثم يوضع بالثلاجه لمده لا تقل عن ساعتين قبل التقديم و دي وجبه كامله لكل اللي يردون و بالعافيه عليكم يا رب لا تنسونا من صالح دعائكم
سلطة الكول سلو نخلط الكرنب و الجزر و البقدونس معا و نخلط مقادير الصوص معا جيدااااا ثم نضع الصوص...
سلمت الايادي اختي
طبق جدا رائع ولذيذ
بارك الله فيك
*شهد الكلام*
*شهد الكلام*
مشاء الله تبارك الرحمن ولكي مني الف شكر وفوقهم 5نجوم يانجمة المنتدى
بعيد عنك
بعيد عنك
تسلم ايديك يا قمر
ايه الجمال ده
شوقتيني اعمل كنتاكي لاني انا كمان احيانا اعملها بالدقيق بس

الله يبارك فيكي وفي عملك الطيب
حلا روحنا
حلا روحنا
ماشاء الله تبارك الله من جد شكله كنتااااااااكي

تسلم يدك ياعسل