أسهل لازانيا من مطبخ حبيبة ابراهيم :)

أطباق رئيسية

مساء الياسمين على الحلوين

طبعا اللازانيا خطواتها كتير بس كلها سهلة عاملة كدا زي الكشري مية قدر وصحن وفي الآخر هو كشري


اللازانيا اللي استخدمتها شرايح




وطريقة سلقها سهلة جدا اللي يعقد الناس من اللازانيا انها تلزق أثناء السلق
وهذي حلها بطريقتين : تحطي معلقة زيت وملح في المية وتسلقيها لمدة 3 دقايق
وما تكتريش من المكرونة يعني شريحتين مش أكثر ولما تطلعيها من المية تجهزي صحن فيه مية بااااااردة وتحطي فيها الشرايح ومستحيل تلزق أبدا ( بلا قلة أدب ) قال تلزق قال



بعدين نيجي للخلطة عبارة عن بصل مفروم ولحمة مفرومة تقلبيهم مع ملح وفلفل اسود وبابريكا وأورغانو وهيل مطحون وقرفة وبعدين لما تستوي تضيفيلها قطع طماطم ومعلقة صلصة واذا عندك جزر ابشريه صغييير وضيفيه طعمه حلو جدا


نيجي للبشاميل

أسهل طريقة للبشاميل هي التالي بعد تجربة أقصد ( تجارب ) :eek:

جيبي الخلاط الكأس حطي فيه
ربع كوباية زيت
4 معالق دقيق
كوبايتين حليب سائل
حبة ماجي
رشة أورغانو
( بيضة + معلقة صغيرة خل أبيض ) للقضاء على رائحة البيض تماماً
وملح وفلفل أبيض أو أسود
2 جبنة كيري و2 جبنة شيدر سلايس

وبعدين تحطيه على النار وذوقي احلى باشميل في الدنيا لما يثقل اطفي عليه

ونبدا نرتب زي الصور

بشاميل



لازانيا وخلطة اللحمة وجبنة موزاريلا



وهكذا لحد ما نخلص



وهذي بعد ما تحمرت في الفرن نص ساعة من تحت وربع ساعة تقريبا من فوق





وبالهنا والشفا:26:
48
8K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

أم عمورة العسل
تسلم ايدك ياقمر طريقتك حلوةاوي وافكارك جميلة وشرحك بالتفصيل رائع تسلم ايدك شكلها كتير مشهي بارك الله فيك وجزاك كل الخير غاليتي
بحر55الشوق
بحر55الشوق
شكلها لذيذ

ذووووق
العنزيه وبس
العنزيه وبس
روعه يسلموووووو
دندنه وحمودي
دندنه وحمودي
ياربي تعجبني الازانيا

بس كل ماسويتها ماتضبط معي

يطلع في المكرونه طعم غريب ولا يعجبني

:(
المدلعه رباب
المدلعه رباب
يعطيك العافيه عشان كذا اقول تلزق لاني احط الكميه كلها مع بعض
بس الان عرفت
تسلم ايدك ياعسل
شكلها يهبل ماشاء الله وطعمها اكيد