لولاتو2002

لولاتو2002 @lolato2002_1

محررة برونزية

لحوح لولاتو الحلو والمالح نزل لعيونكم خطوه بخطوه وبالصور لايفوتكم

المعجنات والمخبوزات والسندويتشات

بسم الله الرحمن الرحيم
اليوم أن شاء الله جيبتلكم مقادير وشرح طريقه عمل اللحوح (الكريب )المديني الحلو والمالح خطوه بخطوه وبالتفاصيل الدقيقه وبالمقادير المظبوطه ميه بالميه وبالصورأن شاء الله لعيونكم الحلوه ..
المقادير:
2كواب دقيق,1بيضه,5 ملاعق كبيره حليب نيدو,1 ملعقه صغيره خميره, 1ملعقه صغيره البيكنج بودر, 1ملعقه صغيره فانيلا ,4 أكواب موية.

الطريقه:
حطيت في خلاط الكهربائي (الجك) كوبين دقيق.

وحطيت البيضة.

وحطيت 5 ملاعق كبيره حليب نيدو.

وحطيت1 ملعقه صغيره الخميره.

وحطيت1 ملعقه صغيره البيكنج بودر.

وحطيت1 ملعقه صغيره الخميره.

وحطيت 4 أكوب موية.

يتبع
236
120K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

لولاتو2002
لولاتو2002
خليت الخلاط يشتغل وخلطهم مزبوط.

وهنا خليط اللحوح.

يجي خفه زي اللبن الرايب(السائل) يعني مايكون تقيل مره زي الزبادي ولا خفيف مره زي الحليب.

نخليه يخمر حوالي 30 إلى 40 دقيقه تقريباً.

حطيت في زبديه زبده مع زيت وممكن تحطي زيت أو سمن ألي تحبيه ويتوفر عندك.

جهزت أغراض الشغل وسميت بالرحمن الرحيم وتوكلت عليه.

دهنت الطاو بمنديل فيه شويه زيت وولعت تحتها النار ألين لما تقدح الطاوه مزبوط .

.أرفع الطاوه على فوق وأصب خليط اللحوح بشويش

مع تحريك الطاوه يمين ويسار لتوزيع الخليط على كل الطاوه.


يتبع
لولاتو2002
لولاتو2002
نسد الفراغات.

وهنا مشاء الله أتوزع الخليط على مساحه الطوه وبدأ يستوي من تحت.



أحط بطرف الملعقه زبده وزيت داير مدار حولين أطراف اللحوح.

وهنا سويت نفس طريقه الملعقه بس بفرشاه سيلكون لو كانت عندك موجوده ألي ماتنحرق في أطراف اللحوح.

دمعت شويه زبده في النص.

.وهنا سويت نفس طريقه الملعقه بس بفرشاه سيلكون لو كانت عندك موجوده ألي ماتنحرق في وسط اللحوح.

ولما بدأيحمر الاطراف حركتها بشويش بطرف الملعقه.


يتبع
لولاتو2002
لولاتو2002

ولما حمر قلبته.

أخليه شويه يحمر من الجهه التانيه.

ولما يحمر من الجهه التانيه أحطه في صحن مسطح وأدهنه بالزبده والزيت.

يتبع
لولاتو2002
لولاتو2002
ورشيت على وجهه سكر وهيل مطحونين.

وغطيته بصحن تاني علشان ماينشف.

وهنا الشغل كله جمبي ورى بعض بترتيب وتركيز.

وهنا مشاء الله الكميه الي سويتها.

غطيته بالنايلو علشان يعرق ويطرى.

قلبته بصحن تاني علشان يكون الي سويناه في الاول أتسقى مزبوط الزبده وشرب السكر والهيل.

وهنا مشاء الله اللحوح الحلو من الجمب.

وهنا مشاء الله اللحوح الحلو من فوق.

حبيت أساوي لحوح مالح فزدت الخليط بملح وسويت نفس طريقه الأولى بس من غير إضافه السكر والهيل.

يتبع
لولاتو2002
لولاتو2002
هنا حشيته بخلطه دجاج وخضار ولفته روول.

وهنا لقته بجبن كيري ولفته روول.


رشيت صينيه بالزبده ورصيت روول اللحوح المالح.

ورشيت على الوجه جبن كرفت وجبن موزريلا.

يتبع