*meme28*

*meme28* @meme28_1

عضوة مميزة

الحقوا (( عشاى الفاخر ابو 5نجوم vs اكل المطاعم وللمرة التانية بالصور والتفصيل الممل)

اطباق عالم حواء


على هذا الرابط
ملف سفرات وعزايم وبوفيهات أطباق عالم حواء ابداع × ابداع





اهلين حبيباتى كيف الحال والاحوال والصراحة انا حابه اشكركم كثير على التشجيع الى لقيته فى مواضيعى البسيطة والكلام الحلو الى سمعته منكم الصراحة شجعنى اكثر واكثر على العطاء. وهذا العشاء البسيط هدية منى ليكم
وهدية لكل وحدة نفسها تطبخ وتبهر الناس الى حولها والى تحبهم باكلات حلوة واحلى من المطاعم ونظيفة.


وانا هنا حاولت انى اصور بالخطوات رغم ا
نى والله يعلم الصراحة اولادى الله يهديهم لسا صغار ومعدبيبنى معاهم :09:

ادعولهم ربى يهديهم على شان تستمعوا باكلاتى خخخ بس رغم هذا قدرت اصور لكم صور الطبخة وان شاء الله تعجبكم .



حبيباتى انا عندى فكرة وحابه رايكم انا ن


فسى افتح ملف فيه طبخات تنافس المطاعم اسميه ميمى الى هيا انا واكل المطاعم وانزلكم كل مرة وجبة على شان الكل يستفيد ها انتم ايش رايكم عاد نشوف الرود الحلوة الى تفتح النفس على شان اتشجع

واتحمس واطير وحده صدقت روحها هههههه



بسم الله نبدا هذه صورة العشاء اوالغذاء كامل








اولا: اكواب طبقات السلطة

المكونات:




طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى

بادنجان مقطع مكعبات صغيرة

بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)سلطة خضراء(حسب الرغبة)
واحيانا بضيف لها فلفل ملون تطلع تجنن يعنى من الاخير حسب ذوقك تقدرى تشيلى وتضيفى الى تبيه
الصوص للتغطية:
مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
ملاحظة:الصوص هنا لازم يكون حاذق على شان يعطى طعمة حلوة وكل ما كان الثوم اكثر كانت احلى
الطريقة:
نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح وكمون عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.
واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور








الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص


بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل

وبعدين نضيف الصوص من جديد







رجاء حبياتى عدم الرد حتى اكمل الموضوع
2K
514K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

*meme28*
*meme28*
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة

وهدا شكلها النهائى

وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه



تانيا:الشوربة
اليوم جبتلكم شوربة اقسم بالله طيبة كثير وبشهادة الجميع وانا مشهورة بيها واتعلمتها من ماما حبيبه قلبى واعتمدتها عندى من زمان والاهم انها صحية ولذيدة وتنفع للريجيم ايضا
كل من ذاقها يموت عليها ويسالنى عن طريقتها وانا جبتها ليكم بالصور التفصلية وان شاء الله تعجبكم


المكونات
اى خضار عندك وتحبيها انا هنا كان عندى بطاطس وبادنجان وجزر وبصل وثوم وجزر وصدور دجاج وتجى حلوة بالكرفس ما كانش عندى وزعتر ناشف هو اللى بيعطيها النكهة الحلوة وبس


الطريقة:
نضع ماء يغلى على النار على حسب كميه الخضار المستخدمة وبعدين نحط الدجاج اى شى صدر او افخاد شوية نشيل الزفرة وبعدين نحط الخضرة كلها وبعدين شويه نحط عليها الزعتر الناشف

ونتركها تغلى لين الخضار تستوى وما تاخد وقت كثير لانها كلها مكعبات ممكن نص ساعة او اكثر شوية

وهدا شكلها بعد ما استوت

وبعدين نرحيها بالخلاط ما عدا اللحم نتركه على جنب ولو انك ترحيها يدوى بتطلع سبحان الله الطعمة تختلف




الرجاء عدم الرد حبيباتى
*meme28*
*meme28*
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة وهدا شكلها النهائى وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه تانيا:الشوربة اليوم جبتلكم شوربة اقسم بالله طيبة كثير وبشهادة الجميع وانا مشهورة بيها واتعلمتها من ماما حبيبه قلبى واعتمدتها عندى من زمان والاهم انها صحية ولذيدة وتنفع للريجيم ايضا كل من ذاقها يموت عليها ويسالنى عن طريقتها وانا جبتها ليكم بالصور التفصلية وان شاء الله تعجبكم المكونات اى خضار عندك وتحبيها انا هنا كان عندى بطاطس وبادنجان وجزر وبصل وثوم وجزر وصدور دجاج وتجى حلوة بالكرفس ما كانش عندى وزعتر ناشف هو اللى بيعطيها النكهة الحلوة وبس الطريقة: نضع ماء يغلى على النار على حسب كميه الخضار المستخدمة وبعدين نحط الدجاج اى شى صدر او افخاد شوية نشيل الزفرة وبعدين نحط الخضرة كلها وبعدين شويه نحط عليها الزعتر الناشف ونتركها تغلى لين الخضار تستوى وما تاخد وقت كثير لانها كلها مكعبات ممكن نص ساعة او اكثر شوية وهدا شكلها بعد ما استوت وبعدين نرحيها بالخلاط ما عدا اللحم نتركه على جنب ولو انك ترحيها يدوى بتطلع سبحان الله الطعمة تختلف الرجاء عدم الرد حبيباتى
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة وهدا شكلها النهائى وهده للتعديب بتاع...
بعد ما رحينها بالخلاط نرجعها للطنجرة مرة تانية ونضيف عليها الفلفل الاخضر واعواد اكليل او زعتر فرش وعلى نار من جديد على شان تاخد النكهات بس


وبعدين نضيف الدجاج طبعا بعد ما نتفناه لقطع صغيرة وزدت عليه شوية ليمون وفلفل اسود واضفته للشوربة

بعدين نضيف ليها الكريم فرش وتقدرى تستغنى عنها ادا ما عندك

وخلاص توا نضيف عليها الليمون المعصور والزعتر المرحى وهدا سر النكهة وكل ما كان الليمون احلى كانت اطعم ونشوف الملح تبعها وهدا شكلها

وتقدم بالعافية مع خبر محمص يا سلام وهدا شكلها



ثالثا:الوجبة الرئيسية

المكونات:

اضلاع لحم ضانى(ريش غنم)
كباب بيست تلقينه بالسوبر ماركت
ويستشر صوص
HPصوص حلو كثير مع المشاوى يعطيها طعمة تجنن ممكن الاستغناء عنه
ليمون وفلفل اسود واوريغانو وثوم وبصل بودرةوبهارت مشكلة وملح ملعقة من كل نوع والا اختارى وشوية زيت
الطريقة بالصور:




نتبل اللحم بالتبيلة

نغطيه ونتركه على شان يتبل شوية وانا هنا ما طولت ممكن ساعتين

خلاص بعدين نشوية بالشوايه وما ياخد وقت يعنى عشر دقايق لكل جهة او حسب نوعية اللحم
ملاحظة: ممكن تستخدمى بصل مبشور وثوم بدل البودرة وكمان تضيفى طماطم اخضر معصور للحم بيطلع روعة وشوية زيت وعلى الفرن لعند لما يستوى
وهنا ما صورت الخطوة الاولاد الله يصلحهم:42:
*meme28*
*meme28*
وبعدين نضيف الدجاج طبعا بعد ما نتفناه لقطع صغيرة وزدت عليه شوية ليمون وفلفل اسود واضفته للشوربة بعدين نضيف ليها الكريم فرش وتقدرى تستغنى عنها ادا ما عندك وخلاص توا نضيف عليها الليمون المعصور والزعتر المرحى وهدا سر النكهة وكل ما كان الليمون احلى كانت اطعم ونشوف الملح تبعها وهدا شكلها وتقدم بالعافية مع خبر محمص يا سلام وهدا شكلها ثالثا:الوجبة الرئيسية المكونات: اضلاع لحم ضانى(ريش غنم) كباب بيست تلقينه بالسوبر ماركت ويستشر صوص HPصوص حلو كثير مع المشاوى يعطيها طعمة تجنن ممكن الاستغناء عنه ليمون وفلفل اسود واوريغانو وثوم وبصل بودرةوبهارت مشكلة وملح ملعقة من كل نوع والا اختارى وشوية زيت الطريقة بالصور: نتبل اللحم بالتبيلة نغطيه ونتركه على شان يتبل شوية وانا هنا ما طولت ممكن ساعتين خلاص بعدين نشوية بالشوايه وما ياخد وقت يعنى عشر دقايق لكل جهة او حسب نوعية اللحم ملاحظة: ممكن تستخدمى بصل مبشور وثوم بدل البودرة وكمان تضيفى طماطم اخضر معصور للحم بيطلع روعة وشوية زيت وعلى الفرن لعند لما يستوى وهنا ما صورت الخطوة الاولاد الله يصلحهم:42:
وبعدين نضيف الدجاج طبعا بعد ما نتفناه لقطع صغيرة وزدت عليه شوية ليمون وفلفل اسود واضفته...
والان نجى للصوص الى يقدم مع اللحم والله طيب تعلمته من الوالده الله يطول بعمرها وديما بستخدمه للدجاج واللحم
وهو يتكون من زبده ونضيف ليها ثوم ونسيبهم على النار يغلوا شوية على شان الزبدة تاخد نكهة الثوم بعدين نضيف البقدونس او الكسبرة احلى وشوية بهارات مشكلة وفلفل اسود ونطفى النار الصوص لازم ما ينحرق يكون فاتح لانه ما بياخد وقت كثير على النار والمقادير حسب كمية اللحم المستخدم لازم يكون كثير فلهدا كثرى الزبدة



والان جاء دور الارز وكان رز بالشعرية الكل يعرفة نخليكم مع الصور







واللون غامق من البهارات القرفة بالدات بتعطى نكهة حلوة


وخلاص نسيبه على النار لعند ما يستوى نسيت ما صورت الخطوة
الرجاء عدم الرد
*meme28*
*meme28*
والان نجى للصوص الى يقدم مع اللحم والله طيب تعلمته من الوالده الله يطول بعمرها وديما بستخدمه للدجاج واللحم وهو يتكون من زبده ونضيف ليها ثوم ونسيبهم على النار يغلوا شوية على شان الزبدة تاخد نكهة الثوم بعدين نضيف البقدونس او الكسبرة احلى وشوية بهارات مشكلة وفلفل اسود ونطفى النار الصوص لازم ما ينحرق يكون فاتح لانه ما بياخد وقت كثير على النار والمقادير حسب كمية اللحم المستخدم لازم يكون كثير فلهدا كثرى الزبدة والان جاء دور الارز وكان رز بالشعرية الكل يعرفة نخليكم مع الصور واللون غامق من البهارات القرفة بالدات بتعطى نكهة حلوة وخلاص نسيبه على النار لعند ما يستوى نسيت ما صورت الخطوة الرجاء عدم الرد
والان نجى للصوص الى يقدم مع اللحم والله طيب تعلمته من الوالده الله يطول بعمرها وديما بستخدمه...
والان نجى للجد حبيباتى الا وهو التقديم هنا تطلقى العنان لمخيلتك ههههه انا قدمتها بهدا الشكل والان نجى لتجهيز السفرة
هده صورة السفرة مبدئيا قبل ما احط الاكل عليها


وهده بعد ما قدمت الاكل عليها



صورة للصحن

وصورة تانية ابو الشباب اكل منه خلاص الصبر حدود وانا اصور ليكم قام اكل خخخ

صورة جانبية للتعديب هههههه امزح





وهده صورة من الجو على شان عيونكم


وخلاص انا تعبت من الكتابة وتنزيل الصور خلاص يا ماما الحقينى وسهرانه على شان انزلكم الموضوع فلا تخدلونى حبيباتى ابى ردود سنعه حلوة ترفع المعنويات
وما تنسوا تدعولى للوالدة والوالدة بالشفاء ودمتم بود

*meme28*
*meme28*
والان نجى للجد حبيباتى الا وهو التقديم هنا تطلقى العنان لمخيلتك ههههه انا قدمتها بهدا الشكل والان نجى لتجهيز السفرة هده صورة السفرة مبدئيا قبل ما احط الاكل عليها وهده بعد ما قدمت الاكل عليها صورة للصحن وصورة تانية ابو الشباب اكل منه خلاص الصبر حدود وانا اصور ليكم قام اكل خخخ صورة جانبية للتعديب هههههه امزح وهده صورة من الجو على شان عيونكم وخلاص انا تعبت من الكتابة وتنزيل الصور خلاص يا ماما الحقينى وسهرانه على شان انزلكم الموضوع فلا تخدلونى حبيباتى ابى ردود سنعه حلوة ترفع المعنويات وما تنسوا تدعولى للوالدة والوالدة بالشفاء ودمتم بود
والان نجى للجد حبيباتى الا وهو التقديم هنا تطلقى العنان لمخيلتك ههههه انا قدمتها بهدا الشكل والان...
ترقبوا جديدى قريبا