بقلاوة (عش البلبل & أصابع القشطة & الوربات و المثلثات) بالخطوات المصورة روووووووووعة

الحلويات الشرقية والغربية

البقلاوة
عش البلبل & أصابع بالقشطة & وربات و مثلثات البقلاوة




المقادير

1 باكيت جلاش
مكسرات مجروشة(انا أستخدمت الفستق و البندق و جوز الهند)
القشطة(حطيت 1 كوب حليب سائل يغلي علي النار + سكر + 2 ملعقة قشطة ثم أضفت 2 ملعقة نشا مزابة في 2 ملعقة حليب سائل بارد و نقلب حتي يتكثف و يترك ليبرد)
سمن سائح بدون مقدار ( تقريبا 4 - 5 ملاعق كبيرة)
شيرة ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير 1/2 ليمونة + رشة فانيليا تغلي علي النار لمدة 10 دقائق و تبرد بالثلاجة )

الطريقة

نفتح الجلاش و نقسمة ثلاثة أقسام بالسكين زي الصورة



نحط الجلاش كله فوق بعض و يغطي بفوطة مبلولة حتي لا تجف
كيفية تشكيل عش البلبل

ندهن الجلاش بالسمن



نجيب ملعقة خشب يدها ملفوفة و ندهنها بالسمن و نلف الجلاش عليها زي الصورة



ثم نضغط باليد اليسري علي اعلي طرف للملعقة و نثبتها و نسحب براحة خالص باليد الأخري و نكشكش الورقة
زي الصورة



نسحبها من الملعقة



ثم نلفها براحة خاالص دائرة زي كدة



و نرصها في صينية مدهونة بالسمن و ندهن الوجه بالسمن و نضع المكسرات في المنتصف

أصابع البقلاوة بالقشطة

ندهن الورقة بالسمن و نضع 1 ملعقة صغيرة من القشطة المعدة سابقا علي الطرف و في النص



ثم نقفل الجهتين زي الصورة

339
57K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

أم عبد المنعم
أم عبد المنعم
ثم نلفهارول



و نرصها بالصينية علي الجهة الاخيرة المفتوحة و ندهن الوجه بالسمن

المثلثات

ندهن ورقة جلاش بالسمن و نضع المكسرات علي الطرف في المنتصف



ثم نقفلها زي كدة


ثم نطبق الورقة زي الصورة



و نكمل لفها و نضعها بالصينية و ندهن الوجه بالسمن
و دي صورة للصينية بجميع الأشكال



يدخل الفرن الساخن مسبقا حتي يحمر السطح و تسقي بالشيرة الباردة



يرص في طبق التقديم و يرش بجوز الهند



و عن قرب



و بالهنا و العافية
ام انوسي الاندنوسي
jتسلم يدك والله مرررررررررررره حلوه ومشهيه



جزك الله عنا كل خيرررررررررر
البرقا
البرقا
روووووووووووووووووووعه


يسلم هاليدين ماشاء الله تبارك الرحمن
أم الذرابة
أم الذرابة
ماشاء الله ..... تبارك الله
رووووووووعة
إيه الحلاوة دي ياأم عبد المنعم
تسلم إيدينج حبيبتي
إبداع متجدد
تووحة\ه
تووحة\ه
تسلم إيدينج