أخبار حواء:
«    »

              

قديم 28-01-1430 هـ, 04:58 صباحاً   #1
لولوالهادية

محررة فضية
 
الصورة الرمزية لولوالهادية
 
تاريخ التسجيل: 02-12-1428 هـ
المشاركات: 3,352


Thumbs up ***صينية بطاطا حلوة الطعم خياااااااااااااال ***

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اتمنى تجربوها حقيقى خيال فى الطعم والله ما ببالغ بس تحفةةةةةةةةةةةةةةة

المقادير

كيلو بطاطا حلوة

كوب سكر ناقص 2سم كانك بتشرب شاى

ربع ملعقة صغيرة فانيليا

مكسرات اللى عندك

نصف كوب جوز هند

3 ملاعق طعام زبدة

2 كوب حليب

**********************

اليكم الطريقة الساحرة

------------------------------

اولا شكل البطاطا اهىىىىىىى للى ما يعرفها



نغسلها وننشفها ونقشرها زى كدة




بعد كدة نقطعها شرائح رفيعة عشان تستوى بسرعة زى كدة
.





ثم نضعها بطنجرة بها كل المقادير من حليب ومكسرات وجوز هند وزبدة وفانيليا وسكرا كلة كلة فى ابوتاجاز سوى هههههههه(فى الهوى سوى)

والمكسرات اهى الى عندى بس ما تكترى




وهذة صورتهم وهى بالطنجرة





يتبععععععععععععععععععععععععععع عععععع




.
لولوالهادية غير متواجد حالياً رد مع اقتباس إرسال الموضوع إلى الفيس بوك إرسال الموضوع إلى تويتر


قديم 28-01-1430 هـ, 05:00 صباحاً   #2
لولوالهادية

محررة فضية
 
الصورة الرمزية لولوالهادية
 
تاريخ التسجيل: 02-12-1428 هـ
المشاركات: 3,352


بعد ذلك نضعها على النار





وهنا بعد اول غلوة شوفوا كيف البطاطا غرقت فى الحليب وكل 8 ق نقلبها كى لا تلتصق بالطنجرة





وهنا بعد ما بدأت البطاطا تمتص الحليب والزبدة وكل المقادير




واول ما نحس انها تشربت اللبن نحضر كوب مثل هذا اللى قعرة مسطح او قعر زجاجة مياة غازية او هراسة بطاطا ونهرسها



ونهرسها بالكوب مش تكون معجنة زى العجينة لا هاواريكم فى الصور






يتبععععععععععععععععععععععععععع ععععععع


لولوالهادية غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 05:02 صباحاً   #3
لولوالهادية

محررة فضية
 
الصورة الرمزية لولوالهادية
 
تاريخ التسجيل: 02-12-1428 هـ
المشاركات: 3,352


زى كدة بيكون الهرس مش كتير هرس خشن شوى ولما نعرف انها امتصت الحليب نضعها فى صينية واسعة المهم ليكون سمكها حوالى سم ونصف وما يكون سمكها سميك لذلك انا وضعتها بصينية واسعة شوى لتكون سمك قليل




المهم ندخلها فرن حامى مسبقا على الصاجة نفسها يعنى فى قعر الفرن مش على الشبكة ونتركها 25 دقيقة الى ان نلاحظ ان الجوانب ذهبية اللون ثم نرفعها على الشبكة ليتحمر وجهها ويكون لونة احمر مش ذهبى مهم تكون محمرة وجهها
والله والله والله ما استحملت انتظر لتبرد من جمال طعمها ما اقدر اقاوم



المفروض نتركها لتهدأ حراراتها ثم نقدمها فى اطباق لكى تكون متماسكة






وهنا لما قطعتها ووضعتها بطبق بس من قوة الفلاش والطبق لونة ابيض ما ظهر الطبق كانى حاطيتها على المفرش ههههههه:icon28 :



ملحوظة لا تضيفوا شىء ولا اضافت ولا شىء مثل القشطة واشياء من دى هى كدة خرافة ومش ناقصة دسامة لان معروف عن البطاطا انها بتسمن

وصحة وعافية على قلوبكم


لولوالهادية غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 06:46 صباحاً   #4
هبهوبة76

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية هبهوبة76
 
تاريخ التسجيل: 11-01-1430 هـ
المشاركات: 2,093


رررررررررررررررررروووووووووووو وووووعععععععععععععة تسلمين يا اختى الفاضلة







هبهوبة76 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 11:57 صباحاً   #5
الفراشة2

محررة
 
تاريخ التسجيل: 17-06-1426 هـ
المشاركات: 1,096


تسلم يدّكـ ..
شكلها لذيييييييييييذ
بس أنا دايما أكون متخوفة من البطاطا الحلوة
أحس طعمها مش مستساغ ,,
مع إني ولا عمري جربتها ..


الفراشة2 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 01:00 مساءً   #6
لوله الفله

كبيرة محررات
 
الصورة الرمزية لوله الفله
 
تاريخ التسجيل: 22-02-1426 هـ
المشاركات: 8,866

متميزه اقسام الطبخ
متميزه اقسام الطبخ


ماشاءالله يعطيك العافيه عزيزتي



لوله الفله غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 01:18 مساءً   #7
الفراشه المبخوته
تاجرة موثوقة
 
الصورة الرمزية الفراشه المبخوته
 
تاريخ التسجيل: 06-02-1428 هـ
المشاركات: 28,824






الله يعطيك العافية


الفراشه المبخوته غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 03:31 مساءً   #8
هبهوبة76

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية هبهوبة76
 
تاريخ التسجيل: 11-01-1430 هـ
المشاركات: 2,093


بجربها ان شاالله


هبهوبة76 غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 06:41 مساءً   #9
لولوالهادية

محررة فضية
 
الصورة الرمزية لولوالهادية
 
تاريخ التسجيل: 02-12-1428 هـ
المشاركات: 3,352


معقول ما حد رد غير 7 والله طعمها خيااااااااااااااال تحفة تحفة ولا تمت للبطاطا بصلة للى ما يحبوا البطاطا لو ذوقتيها لحد من الضيوف ما هايعرفوا انها بطاطا اطلاقا من جمال طعمها والله اذا جربتوها ما هاتندموا واذا طلعت طعمها وحش قولوا على انى عضوةاى كلام ولا تنظروا لاكلى مرة اخرى اتفقنااااااااااااااااااااااااا


لولوالهادية غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

قديم 28-01-1430 هـ, 07:00 مساءً   #10
محارة في الصحراء

محررة برونزية
 
الصورة الرمزية محارة في الصحراء
 
تاريخ التسجيل: 19-12-1429 هـ
المشاركات: 2,460


يعطيك العافيه


محارة في الصحراء غير متواجد حالياً رد مع اقتباس

إضافة رد







أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
الانتقال السريع


الساعة الآن 10:38 .


شات عالم حواء
تابعونا على Google+
تابعونا على instagram
تابعونا على twitter
تابعونا على Facebook