% برياني سمك الفيليه روووووووووووووووعة خسرانة ياللي ما تدخلي بالخطوات المصورة %

أطباق رئيسية


بسم الله الرحمن الرحيم

اليوم عملت برياني سمك فيليه انما رووووووووووووووعة
شوفوا الصورة و بعدها الطريقة ان شاء الله



المقادير

1 كيلو سمك فيليه مغسول و مقطع قطع كبيرة شوي و منقوع بالماء و الملح و الخل لمدة
1/2 ساعة
لتتبيل السمك( ثوم مفروم + ملح + كمون + عصير الليمون)
زيت لقلي السمك
1 جزرة مقشرة و مقطعة أصابع رفيعة
1 فلفل رومي أخضر مقطع أصابع رفيعة
1 طماطم مقطعة أصابع أو شرائح رفيعة
1 بصلة مقطعة صغير
1 فص ثوم مفروم
1/2 كوب عصير طماطم
2 ملعقة زيت
رشة ملح و كمون و ليمون أسود مطحون قليل
2 كوب أرز بسمتي مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة
(5 كوب ماء + 1 ملعقة زيت + 4 هيل+ 4 حبات قرنفل + 2 ورق لورا + 2 عود قرفة + ملح ) لنضج الأرز

الطريقة

أولا نخلط تتبيلة السمك و نتبل السمك كويس و نسيبه بالتتبيلة 1 ساعة
و دي صورة السمك المتبل



نغسل السمك من التتبيلة و نصفيه من الماء كويس و نبطنه بالدقيق و نقليه في الزيت لغاية ما يتحمر و ينضج و نشيله علي ورق ماص لامتصاص الزيت الزائد
و دي صورة السمك بعد القلي



نسيب السمك علي جنب
ونعمل الخلطة دي
نحط الزيت في قدر علي النار و بعدين نحط البصل و نقلبه ثم الثوم المفروم



و بعدين نحضر الخضار ده



ثم نضيف الجزر علي البصل اللي علي النار و نقلب الخليط



ثم نضيف باقي الخضار و نقلب كويس



ثم نضع عصير الطماطم و نقلب المزيج و نسيبه يتسبك شوية



يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع
509
122K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

أم عبد المنعم
أم عبد المنعم
ثم نضيف الملح و الكمون و الليمون الاسود المطحون و لو عندك الصحيح عادي حطي 2 حبة
ثم نضيف السمك و نقلب المزيج بخفة حتي لا يتقطع السمك



و نسيب السمك علي جنب


نيجي للأرز
نحط الماء علي النار و نضيف للماء البهارات الصحيحة و الملح و الزيت



و نتركه يغلي ثم نضيف الأرز المغسول و المنقوع و المصفي
و يترك يغلي بقوة علي النار زي كده



يترك ليغلي لمدة 7 دقائق لينضج الأرز ثم يصفي من الماء الزائد
و دي صورة الارز بعد النضج و المصفي



ثم نضع السمك بالخضار في القدر



ثم نضع عليه الارز و نضع عليه الزعفران أنا ما كان عندي حطيت صبغة الارز و قلبته علي خفيف



ثم يقلب في طبق التقديم و يزين بالبقدونس المفروم



و عن قرب



و من الجنب






و بالهنا و العافية
اسيرة السراب
اسيرة السراب
الله يعافي قلبك يارب

ويسلم يدك يالغلا

شكله رووووعه وحفظته عندي ان شاءالله راح اجربها
أم جواد وجوانا
ماشاء الله يا أم عبد المنعم الله ينعم عليك يحرسك يارب من كل شر حفظته عندي ان شاء الله في اقرب وقت اجربه
الشـــامخـــه
ماشاءالله تبارك الرحمن

تسلم يدك ياعســــل

بجد رووووعه..وتم الحفظ
om naser_64
om naser_64
وتستاهلي التميز ياقمر