رز بالحليب اللي تعرفه تدخل

الحلويات الشرقية والغربية

:06:السلام عليكم يااخوات
طلب الله يجزاكم خير

مشتهيه رز باللبن عرفتوه اكيد

ابي طريقة مضبوطة الله لايحرمكم الاجر


:32:
4
2K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

(تكفيني أخلاقي)
up
don
don
اتفضلى وان شاءالله يكون هو دة طلبك

الارز باللبن


المقادير :
6كوب لبن _ 9 ملاعق ارز _ السكر حسب التزوق _ملعقة كبيرة جوز هند _او نص ملعقة صغيرة فانيليا _ زبيب او مكسرات مفرية او قرفة الزواق دة لزوقك و لرغبتكم .
الطريقة:
اغسل الارز و احطة على النار وعلية ماء مغطياة ب 2سم وعلى نار هاديه حتلاقية استوى او يقرب للسوى و يكون شرب الماء
اضع علية السكر حتلاقية داب اسرع ثم اضع اللبن مع التحريك المستمر علشان مايفورش و ظبتى تانى السكر هاتى ربع كوب ماء و زوبى فية 2 ملعقة كبيرة نشا كويس و انزلى واحدة واحدة على الارز باللبن و بأيدك التانية بتقلب لحد ما تلاقى الارز بدء يتخن ضعى الجوز الهند وقلبى و اطفى النار و اغرفية و كل مايبرد حيمسك نفسه شوية كمان بعد ما يبرد ضعى الغطاء البلا ستيك و عللى الثلاجة و بالهنا و الشفا
ملحوظه: مقدار اللبن زى ماانتى عاوزة يعنى حتعملى كوب حتعملى اتنين حتعملى كيلو حتحطى مقدار الارز زى ما فهمنك.
الناررريه
الناررريه
طريقتي للرز اخمره لمده نص ساعه في ما دافي

وبعدين افور ماء في قدر واضيف له الرز وشوي زيت وملح واتركه يفور لمده عشر دقائق واصيفيه من الماي

وارجعه علي النار و اضيف له حليب طازج او حليب نيدو مذوب في الماياغمر الرز واملحه واخليه علي نار هاديه لين ما ينشف شوي

ويبقي فيه حليب ويطلع روعه

اقتراح\\ حنا ناكل معه بيض مغلي عجيب
نسيم الصباح
نسيم الصباح
:cook:

الله يجزاكم خير
وان شاء الله اجرب الطريقتين
واسجلكم انطباعي
see youuuuuuuuuuuuuuuu
:cook: