البط
المقادير
عدد 3بصلات كبار
عدد 3 معالق كبيرة ارز
معلقة ملح صغيرة
ملعقة كبيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة فلفل
2 ملعقة كبيرة سمن للحشو
سمن و زيت للتحمير
للتشويح _ فصين مستكة _فصين حبهان .
الطريقة:
نضع حلة على النار فيها ماء و بصلة مقطوعة نصين و ملح و كمون لحد ما يغلي
لعمل الحشوة:
نخلط البصل بعد تقطيعه بالسكينة تقطيع كبير والارز والملح و الفلفل والكمون و السمن و الكبدة والقنصة المتقطعة صغير و ندعكهم كويس بايدنا
نحشى البطة من الفتحة اللى تحت بالعرض بالخلطة بس ما املهاش قوى عشان الارز مايطلعش نى
اخيط الفتحة بعد الحشو بخيط و فتلة
نضع البطة في الحلة بعد ما غلي الماء لمدة ساعة او ساعة ونصف
و بتعرفى السوى لما تنغزيها بالسكينة ما تطلعش دم و تلاقى لحمها طرى
حنشوحها زى ما عملنا قبل كدة فى الحمام و نطلعها من الشوربة
و يا اما نحطها فى صينية و ندهن وش البطة بالسمن و ندخلها الفرن
او نحمرها فى المقلاية بخليط من الزيت و السمن لحد ما تحمر
و بالهنا و الشفا
don @don
عضوة مميزة
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
don
•
الارز طالع مستوى تماما فى الصورة اهو ملكوش حجة
زائرة
•
الله يعطيك العافية أخت don على إفادتنا جميعا بهذه الملفات الشاملة
أخواتي الغاليات حتى تستمر هذه الملفات بشموليتها و تكون مرجعا و لسهولة التصفح يرجى إبقاء هذا الملف للوصفات و الأسئلة فقط أي بدون ردود شكر و تعليق فقط أطباق و أسئلة
شاكرين لكم تفهمكم المسبق .
أخواتي الغاليات حتى تستمر هذه الملفات بشموليتها و تكون مرجعا و لسهولة التصفح يرجى إبقاء هذا الملف للوصفات و الأسئلة فقط أي بدون ردود شكر و تعليق فقط أطباق و أسئلة
شاكرين لكم تفهمكم المسبق .
Noody30
•
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
تسلم ايديكي يا ست الكل، الوصفة هايلة و واضحة و مضمونة عن تجربة، و حبيت اضيف حاجة صغنونة باعملها
لما بيتبقى معايا حشو باسويها لوحدها زي الرز العادي، بس الاول باديها تشويحة على النار لان هي فيها سمنة و البصل بينزل المية اللي فيه، فأنا بادي للحشو تشويحة خفيفة و بعدين اضيف ماء او شوربة تغطي الرز و بعدين اسويه عالنار عادي زي الرز العادي و باقدمه جنب الاكل بيبقى جميل و ممكن نحمر مكسرات و نحطها على الوش
لكن عندي سؤال مهم: هل برضه بتقابلك مشكلة ريش البط الاسود اللي مش بيرضى يطلع بسهولة ده يا دون؟؟ انا عيني بتطلع في تنضيفه بس برضه بيفضل منه مهما عملت، فيه حل للموضوع ده؟؟ والدتي كانت بتمشي البطة عالنار عالسريه عشان يتحرق الريش ده بس بيعمل ريحة مش ظريفة، ايه رأيك؟؟
و شكرا
تسلم ايديكي يا ست الكل، الوصفة هايلة و واضحة و مضمونة عن تجربة، و حبيت اضيف حاجة صغنونة باعملها
لما بيتبقى معايا حشو باسويها لوحدها زي الرز العادي، بس الاول باديها تشويحة على النار لان هي فيها سمنة و البصل بينزل المية اللي فيه، فأنا بادي للحشو تشويحة خفيفة و بعدين اضيف ماء او شوربة تغطي الرز و بعدين اسويه عالنار عادي زي الرز العادي و باقدمه جنب الاكل بيبقى جميل و ممكن نحمر مكسرات و نحطها على الوش
لكن عندي سؤال مهم: هل برضه بتقابلك مشكلة ريش البط الاسود اللي مش بيرضى يطلع بسهولة ده يا دون؟؟ انا عيني بتطلع في تنضيفه بس برضه بيفضل منه مهما عملت، فيه حل للموضوع ده؟؟ والدتي كانت بتمشي البطة عالنار عالسريه عشان يتحرق الريش ده بس بيعمل ريحة مش ظريفة، ايه رأيك؟؟
و شكرا
الصفحة الأخيرة