don

don @don

عضوة مميزة

المهلبية بالجيلى **********بالصور ***********

الحلويات الشرقية والغربية

المهلبية

مثلا 2 كوب لبن بارد _ ملعقة كبيرة مليانة نشا (كورن فلور) _ السكر حسب التذوق يعنى مثلا 3 معالق _ ربع معلفة فانيليا
خدى من اللبن نص كوب و قلبى فية النشا لحد ما تذوب
ضعى باقى اللبن على النار و حلية بالسكر لحد مايغلى
ضعى اللبن الباقى بالنشا و خلى ايدك سريعة فى التقليب عشان ما تكلكعش
لحد ما حتلاقيها مسكت شوية و بقيت ناعمة
صبيها فى الكاسات وممكن تزوقيها بالذبيب و رشة قرفة ناعمة
او بالمكسرات المفرومة .
(ملحوظة )
ممكن تذودى المقدار زى ما انتى عاوزة يعنى تضعفى المقدار المكتوب
وبالهنا والشفا
المهلبية بالجيلى
بعد ماتخلصى المهلبية و تبرد فى الثلاجة ..
هاتى باكو جيلى احمر او اخضر ذوبية على النار بكوبيتين ماء لحد ما يغلى و يبرد كويس
تطلعى كاسات المهلبية من الثلاجة و تصبى فى كل كاس جيلى فوق المهلبية
وتدخلية الثلاجة لحد ما الجيلى يجمد
عند التقديم بيبقى شكلها حلو قوى
( بس على فكرة لو حتعملى المهلبية بالجيلى يبقى خلى المهلبية فى نص الكاس بس و اعملى حساب الجيلى فى النص التانى )
وممكن تعكسى انك تخلى الجيلى هو اللى تحت والمهلبية فوق
وبالهنا والشفا





او بالعكس



33
3K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

|| Fruit ||
|| Fruit ||
فكره حلووووه

الله يعطيك العافيه
don
don
غيوض شكرا وانتى احلى :27:
قطر الدين
قطر الدين
تسلم ايديك ياعسل

بس الصور مو طالعة
الماء والخضرة
تسلم ايديك ياعسل
مؤنسة أم محمد
مؤنسة أم محمد
ويش الحلاوه دي حبيبتي DONشكله ذكرني بالكيكه البارده الله يعطيك الف عافيه