lolookasha

lolookasha @lolookasha

محررة ماسية

أهلي وأهل زوجي شرفوني....تعالوا شوفي عزومتـــــــــي ((تم اضافة الوصفات))

اطباق عالم حواء


على هذا الرابط
ملف سفرات وعزايم وبوفيهات أطباق عالم حواء ابداع × ابداع

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم شرفوني أهلي وأهل زوجي على الفطار والحمد لله تمت على خير
بس والله الوقفة في المطبخ مع الحر ورمضان رهييييييييييييييبة الله يؤجرنا...

يلا شوفو الصور














السفرة كانت عبارة عن:

الشوربة:
شوربة ذرة بالكريمة والدجاج

السلطات:
سلطة الجرجير:
تقطعي الجرجير وتغسيله وتنشفيه كويس..
تخلطي في طبق زيت زيتون ودبس رمان وملح وفلفل وتحطيه على الجرجير وتخلطيهم ومن فوقه ترشي جبنة بارميزان مبشورة



المكرونة:
تسلقي المكرونة بعدين تخلطي معاها فلفل رومي الوان وزيتون وهوت دوج صغير..
الصوص:مايونيز ونفس الكمية زبادي +ليمون+ملح وفلفل ورشة توم بودرة


كرانشي تشيكين:
ممكن تجيبي جاهز بوب كورن تشيكين امريكانا بس انا كان عندي صدور قطعتهم مربعات صغيرة وعملتهم بالبيض والبقسماط والكورن فليكس المطحون..وقليتهم
خس نظيف +طماطم ارباع+ ذرة حب..
نخلط الخضار وعلى وجه نضع الصوص
الصوص:صوص الخل البلسمي اللايت من كرافت +مايونيز
ونغطي به وجه السلطة ونرش تاني جبنة بارميزان بعدين نحط الدجاج وشوية ذرة للون...


المقبلات:
الممبار والسمبوسك جاهزين..

السبرنج رولز:
تسلق صدور دجاج ونقطع نسايل وعلى النار ثوم مع بصل وعليهم مشروم طازج مقطع رفيع والدجاج المسحب وجزر مبشور وشوية ملح وفلفل وصويا صوص ماتكتروا الصويا يادوب رشة..عشان ما يملح
ونحشي بيهم السبرنج رولز


الكبدة اللبناني:
بقطع الكبدة (دجاج) واحمر بصلة في زيت زيتون واحط الكبدة لما تقرب تستوي او تكون استوت احط دبس رمان وملح وفلفل وكمون وليمون...واتركها لما تشرب كل السوائل اللي فيها..واخر شيء احط صنوبر محمر
الرئيسية:
فخدة خروف...كانيلوني...ورق عنب...كفتة...بطاطس جراتان...فتة سوري بالزبادي

الكفتة:
كيلو لحم مفروم عليهم بصلتين كبار +ملح وفلفل وبهارات مشكلة + بيضة+ بقسماط...
نخلطهم وبجيب معلقة خشب واستخم اليد عشان اعمل الكفتة مخرومة زي اللي على الأسياخ افضل الفه علي اليد الخشب لحد ما تمسك واضعها في الصينية بدون زيت او سمن
ادخلها الفرن واكون مغطية الصينية بالفويل
لما تستوي اشيل الفويل و اتركها عشان تحمر
بعدين اسخن فحمة وفي الصينية اكون عاملة زي طبق من الفويل في سمنة ولحط الفحمة وعلى طول اغطيها عشان الدخان كله يروح للكفتة...



الفتة الدجاج بالزبادي:

كوب صنوبر ولوز مقلي
ثلث كوب خل
2 معلقة ثوم مفروم
زبادي كمية كبيرة
دجاجة
5 عيش شامي
2 معلقة كبيرة سمنة
3 كوب رز
زيت للقلي
ملح وفلفل

تغسل الدجاجة جيداً وتسلق ويصفى حوالي 3 أكواب من مرقة الدجاج. تخلى الدجاجة من العظام ويزال الجلد وتقطع مكعبات متوسطة الحجم وتوضع جانبا.ً
يقطع الخبز إلى قطع 2 × 2 سم ويحمر في الزيت حتى يصبح لونه ذهبي أو ويحمص في الفرن. يطهى الأرز بطريقة إعداد الأرز الأبيض المعتادة و لكن يضاف 2 كوب من مرقة الدجاج مع 2 كوب ماء لطهي الأرز.
تسخن ملعقة سمن فوق نار خفيفة و تضاف 2/1 1 ملعقة كبيرة ثوم و تقلب. يضاف 4/1 كوب خل ويترك ليغلي لمدة دقيقة. يضاف كوب من المرقة ويترك ليغلي لمدة دقيقتين.
يخلط الزبادي في وعاء مع ملعقة خل و2/1 ملعقة ثوم وملح وفلفل ويقلب .يوضع جانباً في الثلاجة.
يغلى اللوز في الماء لمدة 4/1 ساعة ثم يقشر و يقطع إلى أنصاف أو أرباع. يحمر اللوز و الصنوبر كل على حدة حتى يصبح ذهبي اللون.
في إناء زجاجي كبير يوضع الخبز المحمر في القاع. ينثر حوالي 2/1 كوب من صلصة الخل و الثوم على سطح الخبز باستخدام ملعقة. يجب مراعاة أن يظل الخبز محمص و لا يطرى. يضاف الأرز و يبسط فوق الخبز.
تضاف قطع الدجاج إلى المتبقي من صلصة الخل و الثوم و تسخن معها على نار متوسطة لمدة دقيقة حتى يتشرب الدجاج من الصلصة. تضاف الصلصة مع الدجاج و تفرد فوق الأرز.
يبسط الزبادي على السطح. تضاف ملعقة السمن المتبقية في طاسة صغيرة و تقدح على النار. تضاف فورا فوق الزبادي. ينثر اللوز و الصنوبر على السطح تقدم فورا

الفخدة:

تغسل كويس وتنشف ونغرز السكين في انحاء الفخدة...بعدين نضع في الفتحات انصاف فصوص توم
نخلط زبادي ومستردة وصلصة وملح وفلفل وليمون ونقطة خل وزيت زيتون وندعك بيها الفخدة جيدا ونتركها في الثلاجة ليلة كاملة
تاني يوم نضعها في كيس الفرن ونتركها الى ان تتحمر ممكن نفتح الكيس ونحطها تحت الشواية لزيادة التحمير
.............

البطاطس الجراتان:
نسلق بطاطس نص سلقة
نحمر دجاج مع مشروم مع ملح وفلفل بس
نقطع البطاطس حلقات وسط
في البايركس ندهن زبدة ونرش القاع بودرة ثوم ونرص حلقات البطاطس بطريقة مائلة وبين كل 3 شرائح نضع شريحة سلامي وسط (اللي هو نفس اللي في البيتزا)
بعدين نرش ملح وفلفل وبودرة ثوم على وجه البطاطس وعليها نضع علبة كريمة بحيث تغطيها بعدين نضع الدجاج والمشروم والجبنة الموزاريلا وتترك في الفرن نصف ساعة
.........

الكانيلوني
اشتريت مكرونة اللي زي الأنبوب وسلقتها سلقة سريعة..

1- الباشميل:
معلقتين كبار سمنة
نص كوب دقيق
3-2 بيض حسب الحجم
كيلو لبن وزيادة شوية
فلفل- ملح

2- العصاج:
بصلتين وسط
نص كيلو لحمة مفرومة احمر
صلصة(معجون طماطم)
مكعب مرقة فراخ
سمنة للتحمير
فلفل-ملح


3- خلطة الجبنة:
علبة ونص جبنة ريكوتا
كوب جبنة موزاريلا
كوب جبنة بارميزان مبشورة
بيضة
رشة ريحان مجفف


تحشي المكرونة بخلطة الجبنة نضع الخلطة في كيس اللي بنستخدمه في الكريم شانتيه ليسهل علينا الحشو..
وترصيها وعليهم العصاج ثم الباشميل
وعلى الوجه جبنة موزاريلا
..............................


ورق العنب:
ورق عنب مسلوق
الحشوة:رز منقوع قبلها بنص ساعة + نفس كمية الرز تكون كمية اللحمة المفرومة+ملح وفلفل +سمنة+بهار حلو+بصل
تخلطي الحشوة وتحشي الورق بس خدي بالك انا بعمل الورق صغير رفيع يعني لو الورقة كبيرة اقطعيها نصين احلى حاجة في روق العنب يكون صغير يادوب على مقاس اصبع ايديك السبابة ويكون ماسك نفسه..
ترصيه في الحلة وتسقيه شوربة فيها 3 ليمونات...
ممكن وسط طبقات ورق العنب تحطي لحمة او صدور دجاج...


تحطي الشوربة لحد فوق الورق العنب بعقلة اصبع وفوقيها طبق او اي شيء تقيل وعلى نار هادية..
.......................


الحلويات:
ليالي لبنان....موس شيكولاتة بالكيك...كريم كراميل
اعتذر نسيت اصور الحلو


الكريم كراميل:
لتر ونص حليب نضربهم مع 7 بيضات +رشة فانيليا +كوب سكر+قطعة عيش فينو

نعمل السكر المحروق:كوب ونص سكر +نص كوب ماء
نتركهم الى ان يدوبوا بعدين نعصر عليهم نص ليمون صغير الى ان يتحرق بس مش كتير عشان طعمه مايكون مر

ونضعه في البايركس ونتركة يبرد بعدين نضع عليهم الكريم ونضعه في حمام ماء في الفرن لمدة ساعة او ساعة وربع ونتركة في الثلاجة طول الليل
................

ليالي لبنان

كوبين حليب
نص كوب سميد
نضعهم على النار هادية الى ان يتقل
نضرب 2 بيضة مع كوب سكر ونضعهم على السميد ونقلب بسرعة على نار هادية

لما يتقل ويبدأ يغلي نقفل عليه ونضع عليه علبتين قشطة ومعلقة ماء زهر ومعلقة ماء ورد
ونضعه في طبق التقديم ونتركه يبرد في الثلاجة
وقت التقديم نزينه بالكريم شانتيه والفستق المطحون
.......................

موس شيكولاتة:

تجيبي كمية كبير من الدانيت الشوكولاتة والكراميل
وكيك شوكولاتة ممكن تعمليه وممكن تجيبي جاهز
صوص كراميل..بندق مفروم

نقطع الكيك
نرص في قاع طبق التقديم الكيك وعليه الصوص والبندق وبعدين عليهم الدانيت مرة شوكولاتة ومرة كراميل وهكذا الى ان يكون اخر طبقة هي الدانيت وعليها البندق وخطوط من صوص الكراميل




وبالهنا والشفا

ها؟؟عجبكم؟؟
254
50K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

يسمة امل
يسمة امل
روعه ماشاء الله
تسلم يدينك
غروب بلازا
غروب بلازا
تبارك الرحمن ماشاء الله سفرة مميزه

الله يعطيك الف الف الف عافيه
مليونيرة بزنس
ما شاء الله تبارك الله
del043
del043
سفرة مميزه

ما شاء الله
اريج 123456
اريج 123456
ماشاء الله عليك تسلمين