pelican

pelican @pelican

عضوة شرف في عالم حواء

اميرات الطهو العربى

اطباق عالم حواء

اشتريت الكتاب دا وطلع تحفة هو عبارة عن سلسلة كل كتاب متخصص فشئ انا اشتريت الاكلات الخليجية والشامية وكمان المخللات والسلطات وكذلكالاسماك والمأكولات البحرية فاضلى البيتزا والحلويات هجيبهم لما اجرب الوصفات دى
الكتاب دا جربت منه كذا وصفة عند مامتى اصلى ما بجربش فبيتنا علشان الصدمات بس
عموما كل لما اجرب طبخه وتنجح هقولهالكم

من الوصفات اللى جربتها اسمها مكبوسة باللحم المفرومة جربتها فالعشا واللهى طعمها لذيذ مووت وقالولى اعمليها تانى بكره

مكبوسة باللحم المفرومة

المقادير
نصف كيلو لحم مفروم - كوب سمن - 2 كوب ارز - ملح - املعقة صغيرة حبهان مطحون- ا ملعقة صغيرة قرفة - بهار زعفران - ربع كيلو فستق- ثمن لوز مقشر- صنوبر- 3 اكواب ماء

الطريقة:
ينقع اللوز فى ماء مغلى ثم ينشل من الماء ويحم اللوز فى السمن ويرفع ثم يوضع الصنوبر ويحمر ثم يرفع ويصفى ويوضع الفستق فى السمن ويقلب لمدة دقيقة ثم يرفع السمن ويضاف الى اللوز ويترك جانبا
يضاف اللحم المفروم الى نفس مقدار السمن ويقلب ثم يضاف الملح والتوابلوالماء ويترك على النار ويقلب حتى يغلى
يغسل الارز ويصفى ثم يضاف الى اللحم والماء المغلى ويقلب برفق وتهدأ النار على الاناء لمدة نصف ساعة
يقلب الارز باللحمة فى طبق التقديم ويجمل بالصنوبر واللوز والفستق المحمص ويقدم ساخنا
55
6K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

pelican
pelican
المقادير
اكيلو جمبرى - نصف كوب زبدة- نصف كوب زيت زيتون - ملح عصير 2 ليمونة- 3 بصلة مفرومة -املعقة كبيرة ثوم مفروم - ربطة بقدونس

الطريقة
يقشر الجمبرى بدون تقشير الذيل ويغسل ويجفف يسخن الفرن جيدا يسيح الزبد فى الصينية المستعملة ويضاف الزيت والملح وعصير الليمون والبصلوالثووم وتقلب جيدا يضاف الجمبري ويقلب مع الخليط حتى يختلط تماما ثم توضع فى الفرن ويشوى الخليط 8 دقايق ثم يقلب من الجهه الاخرى حتى يصبح الجمبرى ذهبى اللون
يرفع من الفرن ويوضع فى طبق ويزين بالبقدونس
pelican
pelican
المقادير
فراخ مسلوقةومخلية - ارز مسلوق مع الكركم - زبادى - عيش محمر فى الزيت ومقطع بشكل شرائح - ثوم مفرى بصلة بقدونس لوز - ملح -فلفل - زعتر - زيت زيتون.

الطريقة:
ينزع جلد الفراخ وتقطع الى قطع كبيرة وتحمر فى زيت الزيتون حتى يصبح لونها ذهبيا
يقطع البصل الى شرائح رفيعة وتوضع مع الفراخ فى الى ان يصفر لونها.
يصفى الزبادى ويقلب مع الثوم والبقدونس ويقلب جيدا
يقطع اللوز نصفين ويحمر مكان الفراخ
للتقديم توضع طبقة من الارز ثم العيش المحمر ثم الفراخ ثم طبقة خفيفة من الارز ثم الزبادى ويجمل الوجه باللوز المحمر.
omahmed
omahmed
تسلم ايدك يا جميل ان شاء الله باجرب الحاجات دي واقولك علي النتيجة
السبيعيه
السبيعيه
اكلات تجنننننننننننننننننننن سلمت ايدك راح اجربها اليوم كلها
السبيعيه
السبيعيه
ياريت تعلمينى طريقة شوربة لسان العصفور لان زوجي يموت فيها وانا ماعرف طريقتها صح