جاتوه فانيليا وشوكولاته وجاتوه فراولة من مطبخ الشيف مونى بالصور

الحلويات الشرقية والغربية



السلام عليكم ورحمة الله

النهارده ان شاء الله هقدملكم وصفة جاتوه حلوة وسهلة وشكلها جميل فى الضيافة

انا عملت الجاتوه بدقيق الاسبونش الجاهز وعايزة اقول حاجة على دقيق الاسبونش عشان ناس كتير محتارين هو بيختلف عن الدقيق العادى بيكون مضاف عليه السكر والبيكنج بودر والمحسن احنا بنضيفله البيض والماء فقط وبيستخدم للكيكات الاسفنجية بس وبنحط عليه البيض والميه ونخفقه بالمضرب لأن طريقته بتختلف عن الكيكة العادية وانا بشترى السايب من محلات خامات الحلويات التورتة بتاخد نص كيلو فيه جاهز فى السوبر ماركت الطحان وبيتى كروكر ونوع تونسى اسمه فنواز طبعا انا بتكلم على داخل مصر لكن خارج مصر الصراحة معرفش

المكونات:

نص كيلو دقيق سبونش

نصف كوب ماء

6 بيضات كبار

فانيليا

مكونات الحشو:

ربع كيلو كريم شانتى خام

10 ملعقة كبيرة حليب بودرة

10 ملعقة كبيرة سكر بودرة

2 كوب ماء مثلج او حسب مايحتاج الكريم شانتى

فراولة(لجاتوه الفراولة)

وممكن نستبدل الحليب البودرة والماء المثلج بحليب طبيعى

للتزيين:

فراولة

شوكولاته مبشورة

كريز

الطريقة:

فى اناء هنحط ربع كيلو من الدقيق الاسبونش اللى عندنا و3 بيضات كبار وربع كوب ماء وفانيليا

وهنخفقهم بالمضرب لمدة من 3 ل5 دقايق لغاية مايتكاثف الخليط ويبقى كريمى

ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز

دخلتها فرن حرارته هادية لغاية ماتستوى وطبعا كل شخص فرنه بيختلف عن التانى

وهنكرر كل اللى فات مع بقية دقيق الاسبونش اللى هو الربع كيلو التانى وهيبقى عندنا كيكتين

وهنحطهم فى التلاجة لمدة يوم كامل او 6 ساعات ع الاقل عشان يتماسكوا ونطلعهم ونبدأ نشتغل

هنجيب كيكة من الاتنين ونقسمها بالنص بالظبط

ونبدأ نحشيها بالكريم شانتى

ونجلسها من برة بالكريم شانتى ونساوى الاطراف بالسكينة

ونقطعها قطع متساوية بالطول وبعد كده بالعرض ونزينها بالكريز والشوكولاته المبشورة

واستخدمت الشوكولاته دى وممكن اى نوع تانى

كده خلصنا جاتوه الفانيليا والشوكولاته وهندخل على جاتوه الفراولة

عندنا كيلو فراولة هنحطه فى حلة مع كمية السكر اللى عايزنها (بس ده هيكون قبل تحضير الجاتوه بيوم) ونحطها فى التلاجة

تانى يوم هنطلعها من التلاجة وهنلاقى الفراولة والسكر جابوا ميتهم

تااااااااااااااااابعونى
35
10K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

الشيف مونى
الشيف مونى
ونحطهم على نار هادية من مدة ساعة لساعة ونص وهنخلى الفراولة من غير ميه لوحدها فى طبق عشان هنحطها فى الحشو

وصوص الفراولة لوحده فى طبق

وبقية الكريم شانتى اللى استخدمناه فى جاتوه الفانيليا هنلونه بصوص الفراولة


وهنقسم الكيكة التانية اللى عندنا ونحشيها بكريم شانتى الفراولة

ونحط عليه الفراولة اللى ساويناها

ونجلسها من برة بكريم شانتى الفراولة

ونقطعها بالطول وبعد كده بالعرض قطع متساوية ونزينها بشوية من الصوص وفراولة طازة غير اللى ساويناها فى النار طبعا التزيين ده حسب الرغبة
وجاتوه الفراولة وجاتوه الفانيليا هيدونا حوالى 16 قطعة
وده الشكل النهائى للجاتوه





وبالهنا والشفا
امي حب دائم
امي حب دائم
روعة جزاك الله خيرا
فـــيء
فـــيء
ماشاء الله
الشكل جميل ومشهي تسلم الأيادي
رحالة عبر الزمن
رحالة عبر الزمن

ما شاء الله
رهيب الشكل الله يحفظك
روعه انسانه
روعه انسانه
روعة جزاك الله خيرا